Woody Allen opent Cannes 2016

 

Als enige regisseur ooit wordt Allen de eerste met 3 films op zijn conto die het prestigieuze festival openen. Dit jaar op de 69ste editie zal dat Cafe Society worden, met Kirsten Stewart en Jesse Eisenberg in de hoofdrollen.

In 2002 opende Allen het festival met Hollywood Ending, en in 2011 met de klassieker Midnight in Paris. Nadat vorig jaar Emmanuelle Bercots Standing Tall er met de eer vandoor ging, is Allens film een terugkeer naar de grote Hollywood grandeur waar Cannes normaal gesproken mee pronkt. Denk aan films als The Great Gatsby en Moonrise Kingdom.

Cafe Society vertelt het verhaal van een jongeman (Eisenberg) die in Hollywood arriveert tijdens de jaren 30, opzoek naar een baantje in de filmindustrie. Aldaar wordt hij verliefd (naar alle waarschijnlijkheid op Kirsten Stewart) en wordt meegezogen in de broeierige sfeer die de tijdsgeest zo definieerde.

De 69ste editie van het Cannes Film Festival begint op 11 mei en sluit af op 22 mei, met natuurlijk de uitreiking van de Palm D’or als jaarlijks hoogtepunt. Cine is er dit jaar bij om verslag te doen van die grandeur, de rode loper, de vele films en natuurlijk de ceremoniële uitreiking op de slotdag.

(bron: variety)

Vind ons: