Nu aan het lezen:

Winactie Marquis de Wavrin op Belgisch Film Festival

Winactie Marquis de Wavrin op Belgisch Film Festival

De cinema van onze zuiderburen wordt uitgebreid gevierd op de 5e editie van het Belgisch Film Festival dat 7 tot 10 juni plaatsvindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Zondagmiddag om 17.45 is daar ook Marquis De Wavrin te zien, een documentaire van Grace Winter en Luc Pantier over de Belgische aristocraat en etnograaf Robert de Wavrin die aan het begin van de vorige eeuw unieke filmfragmenten schoot onder Indianenstammen in het Amazone-gebied. De bijzonder documentaire, vol unieke archiefbeelden, zorgvuldig gerestaureerd, zal van een inleiding voorzien worden door Cine-redactielid Theodoor Steen.

Cine heeft daardoor de kans 2X2 vrijkaarten weg te geven voor de vertoning van Marquis De Wavrin. Blijf na de screening ook even plakken voor een lekker biertje en één van de vele leuke andere films op één van de gezelligste festivals van Nederland. Om kans te maken op de kaarten ga je naar het bericht op onze Facebook-pagina en tag je degene met wie je graag naar deze film zou willen.

Leuk? Deel het even!
Leuk? Deel het even!
Written by

Theodoor Steen is een 29-jarige Utrechtse filmprogrammeur (voor onder andere Camera Japan) en filmjournalist (voor Cine en Schokkend Nieuws) voor wie het woord ‘bombast’ werkt als een rode lap op een stier, of een vlam op een mot. Film is voor hem voornamelijk een visueel medium, en plot, hoewel belangrijk, acht hij van ondergeschikt belang voor een interessante kijkervaring. Hij vindt Canada één van de meest ondergewaardeerde film-industrieën. Vrienden vragen hem om in godsnaam op te houden over Southland Tales, de Wachowskis, Ken Russell, religieuze symboliek, The Leftovers, LGBTQIA-cinema, en ‘waarom Nederlandse film wél geweldig is’. Begin niet tegen hem over Zack Snyder, Ruben Ostlund of Jagten, want het gejeremieer dat je dan te horen krijgt is niet van de lucht.

Typ en klik enter om te zoeken