De cinema van onze zuiderburen wordt uitgebreid gevierd op de 5e editie van het Belgisch Film Festival dat 7 tot 10 juni plaatsvindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Zondagmiddag om 17.45 is daar ook Marquis De Wavrin te zien, een documentaire van Grace Winter en Luc Pantier over de Belgische aristocraat en etnograaf Robert de Wavrin die aan het begin van de vorige eeuw unieke filmfragmenten schoot onder Indianenstammen in het Amazone-gebied. De bijzonder documentaire, vol unieke archiefbeelden, zorgvuldig gerestaureerd, zal van een inleiding voorzien worden door Cine-redactielid Theodoor Steen.

Cine heeft daardoor de kans 2X2 vrijkaarten weg te geven voor de vertoning van Marquis De Wavrin. Blijf na de screening ook even plakken voor een lekker biertje en één van de vele leuke andere films op één van de gezelligste festivals van Nederland. Om kans te maken op de kaarten ga je naar het bericht op onze Facebook-pagina en tag je degene met wie je graag naar deze film zou willen.