william friedkin

Vandaag is bekend geworden dat de jaarlijks terugkomende Cinema Masterclass op het Cannes Film Festival verzorgd wordt door William Friedkin. Met een oeuvre die om en nabij de 50 jaar bestrijkt, inclusief klassiekers zoals The Excorcist en The French Connection en met ook nog een Academy Award (Best Picture, 1972) op zak zal hij genoeg kennis te delen hebben.

De lijst van zijn voorgangers is ook al niet de minste (legendarische filmmakers zoals Martin Scorsese, Quintin Tarantino. Marco Bellocchio en Phillip Kaufman). Zelf had hij er op de officiële site van het Cannes Film Festival het volgende over te zeggen:

“It’s an honor to share my thoughts and ideas with an audience at Cannes, the home of world cinema”, he declared when accepting the invitation. “This is the most challenging time I can recall for the future of world cinema. There are massive changes coming for production and exhibition, more than I’ve experienced in over fifty years.” 

Mocht je dit jaar aanwezig zijn bij het Cannes Film Festival dan is deze masterclass er eentje die je zeker niet wilt missen.

William Friedkin zal zijn Cinema Masterclass geven op woensdag 18 mei in het Bunuel Theater, Palais des Festivals.