Wie gaat het Gouden Kalf voor beste film winnen?

 

Zoals ieder jaar worden ook tijdens het Nederlands Filmfestival van 2015 de Gouden Kalveren uitgereikt in diverse categorieën, waarbij die voor ‘Beste film’ natuurlijk de kroon spant. Op Cine heb je de meeste genomineerden al voorbij zien komen en ook op het Filmfestival draaien ze nogmaals voor iedereen die ze alsnog wil zien, of voor de liefhebbers die ze nóg een keer willen zien. Welke film sleept de prijs dit jaar in de wacht?

Bloed, zweet en tranen
De film die groeide vanuit de musical, die op haar beurt weer ontstond uit de geliefde erfenis van Andre Hazes. Denk Amsterdamse bluf, meezingers en bier.

Gluckauf Sociale ellende op het Limburgs platteland. De film werd begin dit jaar goed ontvangen en dat is op het Filmfestival niet anders, waar Gluckauf een nieuwe groep fans aan zich bindt. Een serieuze kanshebber?  

Prins
Over Prins kunnen we kort zijn, omdat we er al veel over hebben geschreven. Wat ons betreft een van de favorieten voor het Gouden Kalf voor beste film. Lees de Prins review >

Schneider vs Bax
Zelfde als bovenstaande geldt voor Schneider vs Bax. Western in de Hollandse polder. Lees onze review en je weet hoe we erover denken: Schneider vs Bax review

De Surprise
Als laatste genomineerde heeft De Surprise de luxe te beschikken over een cast met grote namen als Jeroen van Konisbrugge en Georgina Verbaan, maar of de romcom daaraan voldoende heeft om een Gouden Kalf te winnen valt over te discussiëren. (De Surprise review)  

Benieuwd naar de uiteindelijke winnaar? Uiteraard houden we je op de hoogte van de uitreiking op vrijdag 2 oktober. Volg ons op Twitter of Facebook zodat je niets mist.

Vind ons: