Dit jaar heet Cine je van harte welkom op het grootste filmfestival van Nederland, het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Vanavond begint de 47ste editie van het festival met openingsfilm Jimmie. Tot en met 4 februari kunnen we ons in Rotterdam weer opmaken voor de instroom van de humans of Planet IFFR, zoals het officiële thema dit jaar luidt.

Een lekker breed thema, dus we hebben alle ruimte om er invulling vanuit onze eigen ervaring. Cine heeft dit jaar een sterke vertegenwoordiging op het IFFR. We willen je dan ook regelmatig op de hoogte houden van wat er gaande is in Rotterdam. Aangezien we als het ware op reis gaan naar Planet IFFR willen we dat doen middels postcards die we hier dagelijks zullen posten.

Verder mag je langere reviews verwachten van grotere en kleinere films die wij exemplarisch vinden voor het IFFR. Houd ook onze instagram in de gaten waar we de sfeer van het festival gaan vastleggen.

Als je zelf het festival bezoekt wensen we je veel filmplezier toe. Laat ons vooral weten wat je ziet en wat je daarvan vindt. Zoek je nog inspiratie check dan vooral ons stuk met tips hier.