Anna and the Apocalypse, zaterdag 21:45, Trianon 2, Leiden International Film Festival

Onze razende reporters Tim Bouwhuis en George Vermij schreven al over het Leiden International Film Festival, dat tot en met 11 november plaatsvindt in Leiden, maar deze charmante kruising tussen een zombiefilm, romkom, coming-of-age film en high school musical hebben we nog niet getipt. Bij deze dus: Anna and the Apocalypse is een Schots pareltje met een innemende cast met een mix van aanstormend talent en gevestigde Britse character actors. Onze protagoniste Anna wil niets liever dan haar suffe, slaperige dorp ontvluchten, maar als met Kerstmis een zombieplaag haar ambities dwarsboomt, moeten Anna en haar vrienden al zingend en dansend vechten voor hun leven. De aanstekelijke nummers en de indrukwekkende dans- en vechtchoreografie zijn extra imponerend als je rekening houdt met het beperkte budget voor de film. De screening is in samenwerking met het Imagine Film Festival, die de film ook al presenteerde bij het horrorfestival Amsterdamned dat onlangs in Kriterion plaatsvond.

Only Lovers Left Alive, zondag 14:00, Brunch & Film in LAB111, Amsterdam

In LAB111 kun je sinds kort de meest decadente maaltijd van de week koppelen aan het bezichtigen van een moderne of toekomstige klassieker op het witte doek. Zondag spelen Tom Hiddleston, Tilda Swinton en Mia Wasikowska in Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch de meest sensuele vampiers sinds Catherine Deneuve, Susan Sarandon en David Bowie elkaar en het publiek liepen op te geilen in The Hunger. Twilight, you can go suck it!

Outlaw King, Netflix

Chris Pine speelt de legendarische Schotse vrijheidsstrijder Robert the Bruce, de 14e-eeuwse koning die een guerrillaoorlog voerde tegen de Engelse onderdrukkers in een film die wordt omschreven als een soort van vervolg op het verhaal dat werd verteld in Braveheart. Regisseur David Mackenzie wordt na Hell or High Water herenigd met Chris Pine, die alom wordt geprezen om zijn stoïcijnse acteerwerk én om een full frontal naaktscène. Zowel voor de liefhebbers van historische drama’s, bloederige en modderige veldslagen alsmede Chris Pines tampeloeres een aanrader dus.