Switched on Pop

Ik luister vrij veel naar muziek – wie niet. Maar ik kan niet echt schrijven over muziek. Bij films heb ik de kennis in huis om te kunnen beoordelen wat werkt en wat niet, om door te hebben welke stilistische keuzes er gemaakt zijn en wat er bijzonder aan is. Van muziek weet ik gewoon te weinig om meer te kunnen schrijven dan of ik het leuk vind of niet. Daarom luister ik zo graag naar de podcast Switched on Pop: muziekkenners Nate en Charlie laten zien hoe je dat nou eigenlijk doet, popmuziek kritisch luisteren. Ze zijn daarin grondig, niet bang voor voorbeelden uit de klassieke muziek, maar toch nooit te serieus. De meest recente aflevering biedt een mooie introductie: de twee analyseren eerst Make Me Feel, het meest recente nummer van Janelle Monáe, met een geanimeerde gast: hip-hop-artiest Lizzo. Daarna volgt nog een interessant gesprek met Lizzo over haar eigen muziek. Ik kan nog steeds niet echt over muziek schrijven. Maar dankzij Nate en Charlie hoor ik wel steeds meer als ik naar popmuziek luister… en krijg ik altijd zin om over film te schrijven. Hedwig van Driel

 

Jessica Jones S02

Het tweede seizoen van Jessica Jones is op Netflix verschenen en ik ben wederom verslingerd geraakt aan de avonturen van de nurkse, cynische en in sterke drank gepekelde superheld uit het Marvel-universum. Na vier afleveringen ben ik weer net zo verslaafd aan de serie als Jessica aan de fles: Krysten Ritter is wederom fenomenaal in de titelrol en alle secundaire personages krijgen in dit tweede seizoen ruimte om te groeien en te bloeien/bloeden. Luuk van Huët

Surviving Mars

Dit weekend wil ik even geen films of series kijken, maar weer eens een game spelen. Moet ook niet al te moeilijk zijn. Gelukkig is Surviving Mars net uit. In deze game, uitgebracht door Haemimont Games en Paradox Interactive, moet je een kolonie stichten op Mars en deze draaiende houden. Een soort Tropico meets Simcity op Mars. Een lekkere game om te spelen als het te koud is om naar buiten te gaan. Eline Soumeru