Ik ben niet heel snel enthousiast over Nederlandse films. Dat is jammer, maar de kwaliteit is simpelweg vaak beneden de maat (lees: mijn maat, op basis van veel betere films die je ook kunt kijken). Maar soms is daar hoop. Zoals het project van Martin Koolhoven ook hoop geeft. Brimstone moet zijn beste film ooit gaan worden, en het project krijgt steeds meer vorm. Wat kunnen we verwachten?

1302kunbrimstone

Hierboven een eerste ‘schets’ van de film, stilletjes vrijgegeven in een interview met NRC.

Brimstone wordt een western, of toch een thriller, of een avonturenfilm die ergens tussen die genres zweeft. Met alle uitlatingen over de film lijkt het nog niet helemaal duidelijk welke kant het opgaat,  maar de schets geeft ons een eerste idee.

Koolhoven heeft de film van een idee van Hollandsche bodem naar een Hollywood project gebracht. Hij liet het script daar rondgaan en binnen no-time sloten zich mensen aan die er een grote film van moeten maken. Zo zijn voor de cast ondertussen Robert Pattinson (Twilight) (zorgde voor een groep tienergroupies als nieuwe volgers op Koolhoven’s Twitter) en Mia Wasikowska (Stoker, Alice in Wonderland) bevestigd, en krijgt ook Carice van Houten een rol. Namen die van Brimstone ineens een film maken met veel ambitie.

Er zal gefilmd worden in Canada en Duitsland (of er al gefilmd wordt is nog steeds onduidelijk, nadat het afgelopen zomer werd uitgesteld), maar het verhaal speelt zich af in (uiteraard) Amerika. Dit zegt de site van Brimstone er zelf over; “A dark, violent and epic thriller, set in the American West, about a young woman (and her family) whose lives change drastically when a diabolical preacher comes to town.”

Ik kijk er naar uit. Als er meer is om over te praten kun je dat op Cine terugvinden.