Guillermo del Toro’s aanstaande film The Shape of Water heeft een definitieve trailer gekregen, en die ziet er goed uit. Dankzij de R-rating die de film onlangs kreeg lijkt ook pers en publiek klaar voor del Toro’s nieuwe film. 

The Shape of Water moet in Nederland op 15 februari 2018 in premiere gaan, maar tot die tijd zul je het met deze trailer moeten doen.

Del Toro’s laatste sprookje wordt vertelt met Amerika ten tijde van de Koude Oorlog als achtergrond, circa 1962. In wat op een ondergronds (vermoedelijk geheim) overheidslaboratorium lijkt werken de schoonmaakster Elisa (Sally Hawkins) en Zelda (Octavia Spencer). Zij ontdekken een geheim experiment dat ze niet hadden mogen zien, en Elisa raakt uiteraard op een bijzondere manier verbonden met het wezen. Ondertussen zijn er weer altijd die Russen die roet in het eten gooien, en daarmee begint het kat- en muisspel tussen Michael Shannon als overheidsagent en Elisa en het (zee?)wezen.

The Shape of Water was een grote hit tijdens het festival circuit, en gooide hogen ogen op het filmfestival van Venetië afgelopen augustus. De lof is (vrijwel) unaniem en sommige noemden het zelfs Del Toro’s beste film tot nu toe.

One of those movies that seems to imprint its gushing love affair with other movies-with the flickering euphoria of classic cinema-onto every image.

Of dat waar is of niet lees je uiteraard op Cine in 2018.