Trailer – Catacombe


Cine is in het verleden vaak kritisch geweest op de Nederlandse filmindustrie. Talent krijgt maar weinig kansen en met argusogen houden we nauwlettend de Zuiderburen in de gaten. Toch gaat ons hart sneller kloppen als we de naam Victor D. Ponten zien staan, en zijn nieuwe film Catacombe eindelijk een teaser/trailer heeft.

‘In de duistere thriller Catacombe vecht profvoetballer Jermaine Slagter in de kelder van het betaalde voetbal om uit de handen te blijven van Chinese matchfixers. Wanneer zijn hardnekkige gokverslaving hem verder in het nauw drijft, dreigt zijn leven hem door de vingers te glippen.’

De hoofdrol wordt vertolkt door de debuterende Willem De Bruin (bekend van The Opposites). Andere dragende rollen zijn voor Kevin Janssens (D’Ardennen), Liliana De Vries (Bonbini Holland), Werner Kolf (Patser) en Orion Lee (Star Wars: The Last Jedi). Daarnaast spelen ook oud-profvoetballers Bjorn Van der Doelen en Glenn Helder in de film.
Catacombe is het solo-regiedebuut van Victor D. Ponten. Samen met Jim Taihuttu maakte hij zijn regiedebuut met de veelgeprezen en prijswinnende film Rabat (Gouden Kalf Beste Acteur – Nasrdin Dchar). De Director of Photography is Lennart Verstegen (Rabat, Wolf). Het scenario is geschreven door Victor D. Ponten in samenwerking met Mustafa Duygulu.

Catacombe is vanaf 13 september in de Nederlandse bioscoop te zien.

Vind ons: