Now Reading:

Weekend: Thunderdome & Stranger Things 2

Weekend: Thunderdome & Stranger Things 2

Ik schrijf dit terwijl op de achtergrond een still van Stranger Things 2 op mijn televisie staat. Even een pauze. Het tweede seizoen van de hitserie is wat intenser dan ik had verwacht – zeker in vergelijking met het eerste seizoen. Maar desondanks is hij weer heerlijk om te bingen.

Het is een weekend dat me bewust maakt van mijn eigen creatieve productiviteit. Toen ik de release van Stranger Things 2 zag wilde ik even wat achtergrondinformatie verzamelen om een basis te leggen voor een artikel. En kwam ik erachter dat dit tweede seizoen in 11 maanden in elkaar is gedraaid.

In juli 2016 ging het eerste seizoen in première en de weken daarna is er gewerkt aan het scenario van de opvolger. In een krappe 16 maanden is er script geschreven voor 9 uur aan Stranger Things 2, is de (extra) casting gedaan, de opnames, edits, geluid, noem het allemaal maar op. Zelfs met de haast onbeperkte budgetten waarmee Netflix tegenwoordig lijkt te werken is dat wel iets waar even bij stil mag worden gestaan.

Zoals gezegd doet het me twijfelen aan mijn eigen productiviteit. Zowel qua werk als persoonlijke projecten (die nogal in elkaar overlopen) heb ik veel creativiteit nodig maar is dat soms onderhevig aan blokkades. Soms moet je dan gewoon door. Er doorheen werken. Dat is ook wat ze bij Stranger Things 2 hebben gedaan. Het is duidelijk dat het tweede seizoen minder geraffineerd is. Waar het eerste zo ongelofelijk in detail was, kun je in het tweede wel wat puntjes van kritiek aanstippen. Maar algemeen gezien is het gewoon weer een fantastische productie waar ze trots op mogen zijn. Het staat er wel gewoon. Food for thought.

Daarnaast is het een weekend van Thunderdome. Het feest viert haar 25-jarige bestaan en wat me opvalt bij het binnenlopen van de Jaarbeurs is de diversiteit. Veel nationaliteiten, alle huidskleuren, jong en oud dwars door elkaar. Met allemaal één ding gemeen: de liefde voor een muziekstijl die nogal agressief is maar waar dan als een prachtig contrast heel veel liefde voor is vanuit alle hoeken van de samenleving.

Een terugkeer naar de jeugdjaren voor velen. Zo ook voor mij. Waarmee ik ook keihard met mijn neus op de feiten wordt gedrukt: ik heb last van het volume, en mijn lichaam heeft last van de intensiteit en het tempo. Maar de liefdevolle sfeer was geweldig. En al die jeugdhelden natuurlijk ook.

Nu snel de laatste twee afleveringen van Stranger Things 2. Play!

Foto credit: Dazed Digital

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.