Nu aan het lezen:

The Magnificent Seven

The Magnificent Seven

 

Men neme een van de meest invloedrijke en klassieke westerns ooit, voeg daaraan toe (my man) Antoine Fuqua, Nic Pizzolatto, Denzel Washington, Ethan Hawke en een hele rits aan charismatische acteurs (en 1 actrice). Wat krijg je dan? Helaas een ongeïnspireerde, zelfs saaie remake (of reboot, whatever) die het productiebudget en alle toffe namen die eraan meewerken niet waard is.

The Magnificent Seven –de originele– is een fantastische film. Een certified classic. Dat kwam onder andere door de samenstelling van de cast, de gigantisch machtige shots van de vista’s, en een soort understated warme gloed die onder de film lijkt te bestaan. Voor een uitgebreidere recensie over de oude Seven kun je hier terecht.

Terug naar 2016, waarin alle magie die in 1960 zo welig tierde helemaal weg is. Waar dat precies door komt is niet helemaal duidelijk. Is het de lengte van de film? Nee, want films duren in 2016 nou eenmaal een halve dag. Is het de clichématige sequencing waardoor alle scenes op elkaar lijken? Nee, want de western setting zorgt nou eenmaal vaak voor hetzelfde beeld (zanderige dorpjes, ‘ye olde saloon’ en grasvlaktes). Is het dan de wijze waarop het verhaal voortkabbelt? Nee, de film ontvouwt zich als een standaard western verhaal met een personal vendetta tintje. Er zijn verder geen schokkende turn-of-events, en een van de Seven die om bepaalde redenen de groep verlaat maar glorieus terugkeert als dat het hardst nodig is, is ook geen verrassing. Het is het allemaal net niet, en dat komt voor een deel natuurlijk door de titel en de verwachting die daarmee gecreëerd wordt.

The Magnificent Seven is een western met een goed gevulde sterrencast, maar op een paar coole shoot-outs (en Denzel die knappe stunts uitvoert op een paard in galop) na is er eigenlijk vrij weinig te beleven. De film mist de diepgang in dialoog en personage die The Hateful Eight wel had, of de trage maar slepende spanning uit Slow West, beide films die het genre anno 2016 toch konden voorzien van een nieuwe thrill.

Fuqua, Pizzolatto en de cast kunnen allen beter dan hier tentoon is gesteld, dus wat overblijft is een aardige film, maar zeker niet de western die de glorieuze terugkeer van het genre bekroont.

The Magnificent Seven draait vanaf 22 september in de bioscoop.

Leuk? Deel het even!
Leuk? Deel het even!
Written by

De grote eindbaas van Cine. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.

Typ en klik enter om te zoeken