The Last Witch Hunter

 

Vin Diesel is de man van de franchises. Dat lijkt ook het doel van The Last Witch Hunter te zijn, maar laten we met zijn allen hopen dat het deze keer gewoon bij een enkele uitvoering blijft. Regisseur Breck Eisner (The Crazies, Sahara) gooit een heleboel (basale) CGI troep tegen een muur en kijkt of er iets blijft plakken. Zelfs de bariton van Diesel kan hem niet helpen; The Last Witch Hunter is een jammerlijk project geworden dat zijn productiewaarde (90 miljoen dollar) niet waard is.

De film begint hoop- en sfeervol. Kaulder (Vin Diesel) rommelt zich met zijn mede Witch Hunters het hol van de Opperheks binnen, en krijgt het voor elkaar haar met zijn vlammende zwaard door het hart te steken. Dat heeft echter 1 nadeel: de heks spreekt een vloek uit over Kaulder waardoor deze het eeuwige leven heeft. Fast-forward 800 jaar verder naar het nu. Kaulder is de laatste Witch Hunter en heeft een groep van priesters en een oude raad om zich heen verzameld, die hem helpt met het opsporen en berechten van heksen. Het vermengen van hekserij en magie in onze huidige maatschappij is best aardig gedaan, maar geeft nergens écht acceptabele -of leuke- scènes.

CE7A8173.cr2

De film komt na de prima proloog in een neerwaartse spiraal van cliché’s terecht, waarbij de dialogen nog het meest tenenkrommend zijn. De humor komt niet aan, en na 1 grote wolk van insecten heb je ze allemaal wel gezien. De dubbelhartige intenties van sidekick Elijah Wood zijn van meet af aan duidelijk. Zelfs de actievolle scènes zijn maar matig entertainend, en dat is jammer. Want een fantasty action-adventure film van deze schaal moet het toch vooral hebben van de actie en het spektakel. Door rommelig camerawerk zijn de gevechten tegen de heksen slecht te volgen. Daarnaast haalt Kaulders onsterfelijkheid alle mogelijke spanning tijdens de gevechten weg.

Lichtpuntje is de dominante en altijd een voldoende scorende Michael Caine (die behalve ‘dood’ in een geprepareerde kist ligt eigenlijk bizar weinig te doen heeft). Maar zelfs hij kan The Last Witch Hunter niet redden. Wellicht heeft de CGI studio die verantwoordelijk is voor deze film hier lering uit kunnen trekken voor een volgend project. Meer bestaansrecht kan ik niet bedenken.

 

The Last Witch Hunter draait nu in de bioscoop.

Vind ons: