The Big Lebowski vervolg is onderweg

 

Surprise! Tot ieders verbazing is John Turturro bezig met een officieus vervolg op The Big Lebowski. De cult-hit kreeg onlangs hernieuwde aandacht nadat de echte Lebowski (David Huddleston) is overleden. Die aandacht wordt nu verlengt met de aankondiging van dit nieuwtje.

De film die eigenlijk een spin-off is inplaats van een vervolg, draait om Turturro’s bizarre personage Jesus Quintana, en is geschreven door Turturro zelf. Bobby Cannavale, Audrey Tautou en Susan Sarandon doen eveneens mee in de spin-off. Opnames in New York zouden inmiddels bezig zijn. Er is momenteel nog geen distributeur aan het project verbonden, waardoor het in feite een indie-film is in de meest realistische zin van het woord.

Het scrips is gebaseerd op Les Valseuses, een comedy uit 1974 over twee kruimeldieven, in dit geval zijn dat Turturro’s Jesus en Bobby Cannavale’s Petey. Hun gezamenlijke doel is Audrey Tautou een orgasme bieden (…). Sarandon speelt een crimineel die net uit de gevangenis is vrijgelaten. De Coen broers hebben (officieel) nog geen toestemming gegeven voor het vervolg, maar gezien de langdurige vriendschap tussen hen en Turturro lijkt dat sowieso wel te gebeuren.

Het origineel van Les Valseuses was ongelofelijk seksistisch, de legendarische filmcriticus Roger Ebert noemde het zelfs: “the most misogynistic movie i can remember”. Dat gecombineerd met het bizarre macho-persona van Jesus Quintana moet voor een interessante film zorgen. Wij zijn in ieder geval benieuwd. Zodra er meer over dit nieuws bekend wordt lees je dat uiteraard op Cine.
Zie hier onze Luuk vs. Luuk over The Big Lebowski. 

 

 

Vind ons: