Now Reading:

Cannes 2017: The Beguiled wordt Sofia Coppola’s nieuwe film

Cannes 2017: The Beguiled wordt Sofia Coppola’s nieuwe film

 

Sofia Coppola trok recentelijk haar handen af van de remake van The Little Mermaid, maar het is niet zo dat ze helemaal klaar is met het remake-concept. Ze heeft zich namelijk op een nieuw project gestort, The Beguiled, waarmee ze de film met Clint Eastwood uit 1971 opnieuw gaat uitvinden.

Coppola, die in 2013 met Bling Ring haar laatste speelfilm maakte, zien we dus eindelijk weer terug. Ze is een van mijn persoonlijke favorieten (esthetiek!) en met haar unieke kijk op vrouwen en sexualiteit kan The Beguiled weleens een nieuw pareltje binnen haar oeuvre worden. De film gaat namelijk over een gewonde knappe soldaat die wordt gevonden door een jonge vrouw – die hem meeneemt naar haar all-girls school (Confederate boarding school for rehabilitation), waar de soldaat zijn intrek mag nemen. Met alle gevolgen van dien.

Voor The Beguiled grijpt Coppola terug op actrices die ze al goed kent. Zo heeft Nicole Kidman een hoofdrol, net als Elle Fanning (Somewhere) en Kirsten Dunst (The Virgin Suicides, Marie Antoinette). The Beguiled heeft voorlopig nog geen releasedatum.

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.