The Barbershop: The Next Cut (trailer)

 

Meer dan tien jaar na (de fantastische) Beauty Shop staat het vierde deel binnen de reeks gepland: Barbershop: The Next Cut. Deze keer neemt regisseur Malcolm D. Lee (The Best Man Holiday, Scary Movie 5) de regie op zich. De voorgaande Barbershop films konden rekenen op positieve reacties en deden het goed in de Amerikaanse bioscopen.

In het vierde deel zien we Ice Cube terug in de rol van Calvin Palmer Jr. Andere bekende gezichten die we terug zien zijn die van Eve en Cedric the Entertainer. Ook zijn er een aantal nieuwe rollen toegevoegd; zo zien we niemand minder dan Nicki Minaj en Common als nieuwe medewerkers.

Het verhaal speelt zich uiteraard weer af in de Barbershop van Calvin in Chicago, maar deze keer is hij gefuseerd met de beautyshop die je misschien wel kent van de spin-off met gelijknamige titel Beauty Shop. De gemeenschap waarin Calvin woont wordt steeds harder en schietpartijen en het gevaar van jeugdbendes zorgen ervoor dat de wijk achteruit gaat. Als het zoontje van Calvin betrokken raakt bij een van die jeugdbendes moet Calvin er alles aan doen om de gemeenschap en zijn zoontje te redden. Zoals we gewend zijn van de Barbershop films richt de film zich erg op de kracht van de gemeenschap en hoe zij iets kunnen veranderen binnen de wijk. En natuurlijk is er genoeg plek voor de discussies en grappen die binnen de Barbershop gemaakt worden.

Er is nog geen Nederlandse releasedatum bekend maar in de Verenigde Staten is Barbershop: The Next Cut te zien vanaf 15 april 2016. Tot die tijd kan je hieronder genieten van de trailer.
 

Vind ons: