Terrence Malick is terug. Eerder schreven we al over het verrassend ontbreken van zijn nieuwe film Voyage of Time op Cannes 2016. Maar we kunnen de film alsnog dit jaar gaan zien. Uit een persbericht van IMAX blijkt dat Voyage of Time een release in de VS krijgt op 7 oktober 2016. Of hij dan ook in Nederland in de bioscoop draait moeten we nog even afwachten.

Voyage of Time is al even in de maak. Malick heeft er in totaal zo’n 30 jaar aan gewerkt. Het is dan ook niet zomaar een film: Voyage of Time wil het hele verhaal van het universum vertellen. En hoewel dat nogal ambitieus klinkt – zijn de verwachtingen na het fantatisch geslaagde Tree of Life hoog. Ook daarin speelde Malick met ruimte en tijd op een manier die nog niet eerder vertoond was.

In de film zijn er hoofdrollen voor Brad Pitt (die overigens ook een tweede versie op zich neemt: een 40-minuten cut waarbij hij de verteller is) en Cate Blanchett. De soundtrack is in goede handen bij Ennio Morricone. Als de eerste beelden er zijn, zitten we er bovenop voor je.