Temptation Island is een beetje als een sportwedstrijd. Althans, zoals ik denk dat mensen die naar sport kijken zo’n wedstrijd zien: de situatie is gemaakt voor dramatische momenten, maar of ze komen is nog maar de vraag. Soms zit je drie kwartier te kijken zonder dat er gescoord wordt. De zevende aflevering is iets vermakelijker dan de vorige twee, maar het is vooral de kans op drama die je geboeid houdt.

Heikki maakt zich nog steeds zorgen om Milou, die hij wat te open vindt naar haar verleiders. Haar gedrag in deze aflevering zal hem ongetwijfeld nog meer zorgen baren, als hij het te zien krijgt bij een kampvuur. Laura treedt regelmatig als moeder op om Milou te beschermen. Ze kan niet voorkomen dat Sietse uiteindelijk bij haar op de kamer een seksueel getint babbeltje komt maken.

Laura zelf blijft onverleidbaar, hoewel de pogingen van de mannen ook niet veel verder komen dan haar in alle vroegte wekken en terwijl ze de slaap uit haar ogen wrijft een ontbijt aanbieden; ik zou er ook niet van gediend zijn.

Beide groepen krijgen in deze aflevering een nieuwe verleid(st)er. Bij de vrouwen maakt Denzel onder begeleiding van rookeffecten zijn entree tijdens een feestje, waar hij meteen begint de vrouwen te vervelen. Ik geef Maxime meer kans bij Demi; zijn nieuwe aanpak is immers ‘meer flirten.’

Denzel maakt een grapje over zijn naam

De nieuwe mannenverleidster, Hung, arriveert tijdens de ‘groepsdate’ (een uitje) aan het strand. Zonder introductie komt ze over zee op een jetski, als een hedendaagse versie van Boticelli’s Venus. Hung introduceert zichzelf in een talking head als ‘jouw Asian mysterious girl,’ waarna de editors, altijd subtiel, het geluid van een gong toevoegen. Temptation Island is immers een product van Baudets boreale beschaving. Hij voelt zich ongetwijfeld te goed om ernaar te kijken (hoewel hij mijn pretentieuze vergelijking met Venus zou waarderen) maar esthetisch en ideologisch zijn er veel raakvlakken met alle kunst die onze populairste politicus belangrijk zegt te vinden.

Ook de houding van de deelnemers wordt gekenmerkt door Baudetiaanse identiteitsobsessie: Roger blijkt meteen geïnteresseerd in Hung, omdat hij Aziatische mensen mooi vindt. Hij heeft haar hand nog in de zijne als hij vraagt: ‘Van welke afkomst?’ Hung: ‘Chinees.’

Roger is trots

Sidney vindt Hung een mooie vrouw, maar: ‘Ze is niet Nederlands, en ik val echt alleen op Nederlandse vrouwen.’ Die avond is er een junglefeest, waarover Heikki opmerkt: ‘Voor Roger en Morgan is dat meer hun muziek.’

Ook Baudets genderbeeld wordt in Temptation Island bevestigd, met al die sluwe verleidsters en zelfbenoemde alfamannetjes. Hoewel de editors soms subtiel de normen lijken om te keren: dit is al de zoveelste keer dat we zien hoe de mannen zich zorgen maken om hun kleding en haar voor een feestje, terwijl we de vrouwen nog niet één keer ‘wat zal ik aantrekken?’ hebben horen zeggen. Kleine stapjes.