Now Reading:

Temptation Island 2019: aflevering 6

Temptation Island 2019: aflevering 6


De vorige aflevering eindige op een akelige cliffhanger: Danicio kroop in bed bij Milou en deed een vrij angstaanjagende poging haar te versieren. Nu krijgen we gek genoeg niet te zien hoe dat is afgelopen. Wel zien we Milou en Rodanya de volgende ochtend in gesprek, natuurlijk afkeurend over Danicio. Hij zelf lijkt zich van geen kwaad bewust. In een talking head benadrukt hij nog eens hoe onweerstaanbaar hij is.

Danicio vraagt zich af wie hem niet kan weerstaan

Bij gebrek aan verder drama wordt er een kampvuur aangekondigd. Het leidt tot een klein ruzietje als Roger opmerkt dat er dan wel iets gebeurd zou zijn en Heikki kwaad wordt omdat hij zich dan zorgen moet maken. Uiteindelijk wordt alles goedgemaakt met een beide-kanten-hadden-schuld-verhaal en doen de jongens een groepsknuffel. Het feit dat zo veel aandacht besteed wordt aan zo’n klein conflict, illustreert het tekort aan dramatische ontwikkelingen in dit seizoen tot nu toe.

Bij de vrouwen is het vooral Milou die zich zorgen maakt om het kampvuur. Demi probeert haar gerust te stellen, niet door te zeggen dat Heikki vast niet is vreemdgegaan, maar door te zeggen dat het helemaal niet zo erg is als de jongens zich misdragen. ‘Ik heb altijd gezegd: er is altijd een leven na iemand.’ Een uitspraak die nog meer vraagtekens zet bij haar eigen relatie.

Bij het kampvuur krijgt Demi te zien dat Sidney nog steeds veel omgaat met ‘andere Demi’, waarop ze ditmaal wat redelijker reageert. Aan de andere kant ziet Sidney dat Demi terloops tegen Gaetan zegt dat ze haar vriend niet echt mist. Als Rick Brandsteder een beetje in dat wondje poert, zegt Sidney dat hij best snapt waarom niet: ‘Ik adem luidruchtig, ik hoest luidruchtig.’ Verder maakt hij zich geen zorgen over Gaetan, want ‘Demi houdt niet van donkere jongens.’

Sidney maakt het ongemakkelijk

Morgan krijgt het saaie moment te zien dat Rodanya haar voet sneed. ‘Je zag dat ze het naar haar zin had en zoiets verpest dat dan.’ Tja. Rodanya ziet een paar fragmenten waarin Morgan er verveeld uitziet en vrouwen ontwijkt. Dat zit haar dwars: ‘Ik wil wel dat hij echt de temptation aangaat.’ Het ‘aangaan’ van de temptation kwam niet eerder zo vaak ter sprake. Je mag niet té ver gaan, maar je moet wel duidelijk laten zien dat de verleiding er is, anders bewijs je niks. Dat is althans de redenering waarvan de presentatoren de deelnemers proberen te overtuigen.

Laura en Roger zijn vooralsnog immuun voor dat argument. Roger lacht ontroert als hij Laura ziet gapen. Laura wordt stevig aangepakt door Annelien Coorevits: ‘Je komt hier ook om uit je comfortzone te stappen,’ zegt ze. Met andere woorden: ‘We hadden gehoopt dat jullie drama zouden opleveren, maar jullie blijven gewoon normaal doen!’ Laura laat het zich niet deren. ‘Ik vind dat leuk om te zien.’

De meest dramatische onthullingen zijn voor Milou en Heikki, maar ook dat valt wel mee. Milou hoort Heikki zeggen dat Ayleen een temptation voor hem is, Heikki ziet Milou die drank in haar mond gegoten krijgt. Het moment dat Danicio bij haar in bed kruipt, wordt gek genoeg niet getoond, terwijl Heikki daar best chagrijnig van had kunnen worden.

Sidney hangt de filosoof uit

Helaas krabbelt Temptation Island ook met deze aflevering niet uit z’n dipje. Het leukste moment is het slot, waarin Sidney een kikker ziet. ‘Die kikker is free. Die kikker kan alle kanten op die hij heen wil.’ Dan gooit hij een barkruk in het water en zingt hij in z’n eentje een lied. Even is die 21-jarige boy een zestigjarige zuiplap in een bruin café.

Written by

Redacteur bij Cine, Schokkend Nieuws en The Cult Corner. Schrijft ook voor Hard//hoofd. Daarnaast editor en scenarist. Houdt van lange openingstitels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.