Nu aan het lezen:

Temptation Island 2019: aflevering 12

Temptation Island 2019: aflevering 12

‘Het is misschien de luchtvochtigheid, of de zuurstof in de lucht,’ luidt Sidneys verklaring voor het buitensporige feestgedrag bij de heren van de afgelopen nacht. Laten we het erop houden dat ze wel een feestje konden gebruiken, en dan vooral Heikki, die zich nog altijd zorgen maakt om zijn Milou.

Die krijgt ontbijt op bed, ditmaal niet van een vrijgezel, maar van Demi. Bij het eten heeft ze haar make-up al netjes op. Rodanya wordt ondertussen gewekt door Danicio. Wat is dat toch, dat die mensen elkaar voortdurend moeten wekken? Ze klaagt dat ze toch vindt dat Morgan te close was met Emma. Eerder vond ze nog dat hij ‘de temptation niet aanging.’ Het spel blijkt weer eens verraderlijk.

In deze aflevering mag elke speler een vrijgezel kiezen om mee op date te gaan. Morgan neemt ene Tisha mee. Blijkbaar was die al die tijd op het eiland. Heikki gaat met Kimberley, Milou met Jaimy, Rodanya met Danicio, Demi met Gaetan, Laura met Jietse, Roger met Emma, Sidney met Demi. De dates zijn voor het merendeel bijzonder saai. De spelers zijn allemaal geblinddoekt. Eerst moeten ze yoga-oefeningen doen met de verleiders, daarna krijgen ze te eten wat de verleiders kiezen. Lekker kijken hoe een geblinddoekte vrouw kroepoek eet. Spannend hoor.

Sidney identificeert een pannenkoek met kaas in een van de meest opwindende scènes uit de populaire sexy realitysoap Temptation Island

Gaetan maakt een pannenkoek voor Demi en kiest allerlei gore ingrediënten. ‘Ik weet ook: ze lust geen pindakaas. Dus daarom heb ik ook pindakaas gebruikt. Dat tease-aspect was er sowieso.’ Demi heeft later nog commentaar op de yoga-oefeningen waarbij ze in aanraking kwam met Gaetans voeten: ‘Ik vind voeten, ik weet niet, het zijn gewoon hele nare dingen die aan je lichaam vastztitten.’ Die twee uitspraken zijn zo ongeveer het enige interessante aan de hele datesequentie.

Later thuis begint het echte drama. Demi zegt dat ze geen behoefte heeft om Sidney te zien, nadat ze hem bij het kampvuur telkens dronken de aap zag uithangen. Zo’n uitspraak waarvan je weet dat ie tot een heftige reactie gaat leiden als Sidney hem te horen krijgt – maar die spanning blijft nog even in de lucht.

Milou treurt in het schuim

‘s Avonds bij het feest richt verleider Jaimy weer zijn pijlen op Milou. Jaimy: ‘Ik neuk elke vrouw, maar ik zal altijd respect hebben voor vrouwen en ook altijd goed voor ze zijn.’ Behalve die vrouw die hij verkracht heeft, dan. Over Milou, kwetsbaar vanwege haar aanhoudende zorgen over Heikki, zegt Jaimy: ‘Ze is gewoon hopeloos, en daarop inspelen is best wel zielig, maar ja, het is wel wat we doen.’ In mijn vorige verslag haalde ik Don Giovanni aan. In deze aflevering vat Jaimy in één zin samen waarom hij de hedendaagse versie van de titelfiguur is. Aan het einde van de opera krijgt vrouwenverleider en -misbruiker Don Giovanni de kans zijn leven te beteren en naar de hemel te gaan. Hij weigert: oog in oog met objectieve moraliteit verkiest hij de hel boven het verloochenen van zijn zondige principes. Zoals Jaimy wéét dat het fout is om misbruik te maken van Milou’s emotionele staat, maar het toch van plan is. Niet omdat hij het leuk vindt – hij is geen echte hedonist – maar omdat hij nu eenmaal heeft gekozen de rol van ‘verleider’ te spelen in Temptation Island. Gelukkig faalt hij.

Leuk? Deel het even!
Leuk? Deel het even!
Written by

Redacteur bij Cine, Schokkend Nieuws en The Cult Corner. Schrijft ook voor Hard//hoofd. Daarnaast editor en scenarist. Houdt van lange openingstitels.

Typ en klik enter om te zoeken