Temptation Island 2019: aflevering 10

De tiende aflevering van Temptation Island is de beste tot nu toe, en dan vooral door het Jietste-en-Milou-drama. Die plotlijn lijkt eigenlijk het enige wat de regisseurs echt interesseert.

Jietste benadrukt nog eens hoe goed het was, dat Laura gisteravond niet kon babysitten op Milou. ‘Vrijgezel Quinten had het ambitieuze plan opgevat om samen met Laura de nacht door te brengen,’ beweert de voice-over. Onzin natuurlijk: dat plan is bedacht door de regisseurs om Laura uit de buurt van Milou te houden. Arme Quinten. Vandaag is de oplossing voor het Laura-probleem dat Milou en Jietse op date met overnachting gaan.

‘Gewoon doen alsof je hem niet ziet.’

‘Heikki slaagt er maar niet in om de laatste kampvuurbeelden los te laten,’ zegt de voice-over. Daarbij helpt Rik graag een handje. Bij zijn dagelijkse gesprekje met ‘zijn jongens’ heeft hij een voorstel voor Heikki: hij mag Milou en Jietse op hun date vanuit een auto bespioneren, of twee verleidsters dat laten doen. Hij kiest ervoor Demi en Kimberly op pad te sturen. Zelf gaat hij met de andere jongens mee op een luxe jacht, waar hij alleen maar bezorgd in de verte staart.

Bij de vrouwen gebeurt niets bijzonders. De verleiders zeggen ‘als team’ te gaan werken, wat inhoudt dat ze onder elkaar overleggen wie voor welke vrouw gaat. Denzel parafraseert weer eens de voorgaande afleveringen: ‘Ik merk echt aan de boys dat iedereen zoiets heeft van: we moeten het spel spelen.’ Gaetan zegt dat er met Demi ‘een kleine verleiding aan de gang is.’ Demi denkt van niet. Jaimy (die verklaard heeft iemand verkracht te hebben) vindt het onzin dat Demi geen temptation zou hebben, want ‘er zijn hier negen jongens.’

Gaetan over de diversiteit van het gezelschap

Het bespioneren van Jietse en Milou is een mooie vondst die goed uitpakt. Ergens is het lachwekkend: Jietse en Milou weten dat ze gefilmd worden, en dat Heikki die beelden te zien zou kunnen krijgen. Toch verhoogt het stiekeme gedoe de spanning. ‘Ineens verlaten Milou en Jietse onverwacht de tafel,’ beweert de voice-over wanneer ze gewoon opstaan omdat ze uitgegeten zijn, ‘en lopen recht op de auto af waarin Kimberly en Demi zitten!’ Horrormuziek eronder. Alsof ze een reden hebben om die auto te gaan inspecteren. Maar de begrijpelijke, gespannen reactie van Kimberly en Demi slaat over op de kijker.

Omdat er maar één bed is, besluiten Jietse en Milou daar allebei in te slapen. Dit choqueert Kimberly en Demi, die het nieuws bij thuiskomst met bedrukte gezichten aan Heikki vertellen. Die zondert zich vervolgens af met de andere jongens. Samen sip zijn. Op een gegeven moment wordt het Sidney teveel en duikt hij de booth in voor een boodschap aan zijn vriendin: ‘Ik zou er een moord voor doen om je nu te zien al. Figuurlijk gezien hè, want letterlijk zou ik dat nooit doen. Dat slaat helemaal nergens op.’ Later, in de badkamer: ‘Ik zweer het, mijn pik is hier nog niet één keer stijf geworden, niet eens van de pis, gewoon. Normaal krijg ik gewoon een dikke piemel als ik moet plassen.’ De editors zetten Sidney vooral in als komische noot: een rol die hem goed past.

Vind ons: