Tarantino’s volgende film gaat over 1969

 

Quentin Tarantino heeft met de Weinstein-affaire een behoorlijke klap te verwerken gekregen. Niet alleen werd zijn vriend Harvey met de grond gelijk gemaakt (en vragen we ons nog steeds af of Quentin inderdaad niets van Harvey’s gedrag heeft gemerkt), ook is hij met het aanstaande verdwijnen van The Weinstein Company een belangrijke partner kwijtgeraakt. Eentje die al zijn films heeft gefinancierd. En dus heeft Tarantino de afgelopen tijd zijn nieuwe film gepitcht bij verschillende productiemaatschappijen. Daardoor weten we iets meer over zijn volgende project.

De afgelopen maanden waren er al hardnekkige geruchten over de film. Tarantino zou het script af hebben van een film over Charles Manson en de moorden die automatisch bij die naam horen. Maar nu blijkt het toch iets anders te zitten. De man himself heeft namelijk gezegd dat de film over ‘1969’ gaat.

It’s not Charles Manson, it’s 1969.

Maar wat betekent dat dan? Nou, dat is een goede vraag. Al met al was 1969 een jaar waarin veel gebeurd is – maar de Manson-moorden springen toch het meest in het oog. Het is dus wel te verwachten dat die alsnog een rol spelen in de film. De komende tijd zullen we er meer van te weten komen.

Laatste nieuwtje is overigens dat Tarantino een cast op het oog heeft die bestaat uit Margot Robbie, Brad Pitt en Leo DiCaprio. Oei. We houden deze voor je in de gaten.

Vind ons: