Als er een regisseur is waarbij er altijd veel mensen uitkijken naar een nieuwe film, dan is het Quentin Tarantino wel. En dat is nu niet anders. Zijn nieuwe project, The Hateful Eight, heeft te maken gehad met de nodige ups en downs; zo werd het script gelekt op internet en gaf Tarantino er de brui aan, om de film later toch weer nieuw leven in te blazen. Aangezien het ook nog eens Westernmaand is op Cine, is het tijd om op een rijtje te zetten wat we tot nu toe weten over The Hateful Eight.

Het verhaal
Taratino’s nieuwe film wordt een western, net zoals voorganger Django Unchained. The Hateful Eight draait om een groep bountyhunters, oorlogsveteranen en outlaws die vast komen te zitten in een klein dorpje in Wyoming tijdens een sneeuwstorm. Waarom al die mensen bij elkaar zitten en wat ze van plan zijn, dat is de grote vraag. (Ik heb zelf het gelekte script niet gelezen, en wil dat ook niet.)

De locatie
De locatie waar wordt gefilmd is bekend, dat is Colorado geworden. Utah en Wyoming waren ook in de race. En die laatste zou het moeten gaan worden, aangezien het verhaal zich daar ook afspeelt. Maar een premie van $5 miljoen dollar van de staat Colorado trok de crew van Tarantino over de streep, zodat Colorado weer eens een groot filmproject in haar staat krijgt. De laatste die daar gefilmd werd was (toepasselijk, ook een western) de originele True Grit in 1969.

the hateful eight

De cast
Zoals we van Tarantino gewend zijn krijgen we weer een sterrencast te zien in The Hateful Eight. En zoals vaker zien we daar ook namen in terug uit zijn eerdere films. De cast bestaat onder andere uit Channing Tatum, Samuel L. Jackson, Walton Goggins (Django Unchained), Kurt Russel, Michael Madsen en Tim Roth.

The Hateful Eight trailer
Er is enkel een teaser trailer uitgebracht tot nu toe, die check je hieronder!

Het filmen in Colorado is ondertussen begonnen en ondanks dat er nog geen officiële releasedate is, moet The Hateful Eight nog dit jaar in de bioscoop te zien zijn.

Image Credit: Miramax