De Nederlandse regisseur en scenarist Mike van Diem is terug met De Surprise. De in 1959 geboren Sittarnaar studeerde in 1989 af aan de Amsterdamse Filmacademie, met de korte film Alaska. Van Diem trok de aandacht van producent Laurens Geel (Amsterdamned, Abel) en haalde zo zijn eerste baan binnen. Mike werkte aan enkele afleveringen van Flodder en Pleidooi voor hij begon aan zijn eerste speelfilm, Karakter. Dat debuut werd met open armen ontvangen en Nederlandse filmwereld maakte zich op voor een nieuw wunderkind.

Maar toen werd het stil, heel stil. Mike trok zich terug uit de filmwereld, en stortte zich (zeer verdienstelijk) op reclames. Niet bewust, maar door gebrek aan een interessant aanbod. Nu, 18 jaar later is hij terug met een romantische komedie. Het idee stamt nog uit zijn studententijd en had eigenlijk zijn eerste film moeten worden. Soms loopt het leven echter anders, net als in de film.

Schrijver Belcampo verzorgde de initiële inspiratie voor deze speelfilm. Samen met Karen van Holst-Pellekaan (KidnepLoenatik: Te gek!) werkte Mike het verhaal uit tot De Surprise.

De Surprise vertelt over multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) die teleurgesteld door het leven een deal sluit met een bedrijf dat hem een waardig einde beloofd. Dan wordt hij verliefd op Anne (Georgina Verbaan). Voor het eerst in zijn bestaan heeft hij iets om voor te leven. Nu moeten zij beide alleen nog onder hun deal uit zien te komen.

De Surprise draait nu in de bioscoop.

Image credit: Afilm