Nu aan het lezen:

Sundance-hit The Birth of a Nation toont teaser

Sundance-hit The Birth of a Nation toont teaser

 

Op het afgelopen Sundance festival was The Birth of a Nation een grote hit. Naast de lovende kritieken stak Fox Searchlight ruim 17 miljoen dollar in de rechten om hem naar de bioscoop te mogen brengen. En dat zal binnenkort gaan gebeuren.

Regisseur Nat Parker speelt de hoofdrol in zijn regiedebuut als Nat Turner – een religieuze slaaf die een rondreizende priester wordt. En uiteindelijk de leider zal zijn van de bloederigste slavenopstand in de Amerikaanse geschiedenis. The Birth of a Nation heeft daarmee een zwaar onderwerp en een intens verhaal, dat ook nog eens goed wordt overgebracht. Met het recent opbloeien van de raciale spanningen in de VS past de film ook nog eens in de actuele discussies. Een combinatie die het tot zo’n hit maakte op Sundance. Een releasedatum voor de bioscoop in Nederland heeft The Birth of a Nation nog niet, maar hieronder zie je vast de (teaser) trailer:

Leuk? Deel het even!
Leuk? Deel het even!
Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Typ en klik enter om te zoeken