Sundance Festival 2016: Vooruitblik naar de beste premières

 

Het jaarlijkse Sundance Festival heeft altijd een reeks aan premières, waar steevast een aantal indie-pareltjes uit te vissen zijn die later in het jaar een hit worden bij een groter publiek. Van 21 tot 31 januari zal Sundance weer plaatsvinden. We hebben vast een kijkje genomen in het aanbod aan premières – wat moet je later dit jaar gaan zien?

Sundance 2016: Captain Fantastic

Met rollen in onder andere Face/Off en American Psycho is Matt Ross een opvallende naam. Zijn regiedebuut 28 Hotel Rooms was geen succes, maar hij heeft ruim 3 jaar gedaan over de opvolger Captain Fantastic, die wél indruk moet maken.

Captain Fantastic film

De cast heeft hij in ieder geval voor elkaar met onder anderen Viggo Mortensen (The Road) en Kathryn Hahn (The Secret Life of Walter Mitty). Captain Fantastic gaat over een man die in het bos zijn 6 kinderen probeert op te voeden volgens een strak regime, maar door omstandigheden terug naar de echte wereld wordt getrokken. We zijn benieuwd!

Sundance 2016: Certain Women

Regisseur Kelly Reichardt heeft voor haar nieuwe film Michelle Williams gestrikt; die actrice speelde ook de hoofdrol in Wendy and Lucy én Meek’s Cutoff. Die kennen elkaar dus, ondertussen. In Certain Women zien we drie verhaallijnen dwars door elkaar lopen. Drie vrouwen met ieder hun eigen problemen, ergens in de staat Montana. Zo zien we een advocate in een gijzelingssituatie, een pasgetrouwde vrouw die niet uit haar afgevlakte leven weet te ontsnappen, en een vrouw die (per ongeluk) vier uur van haar huis lesgeeft in seksuele voorlichting. Klinkt als een must-see. Of Certain Women naar Nederland komt is nog niet bekend.

Sundance 2016: The Fundamentals of Caring

Over The Fundamentals of Caring is nog niet zoveel bekend. Maar het feit dat Paul Rudd en Selena Gomez rollen hebben in deze indiefilm, zorgt ervoor dat de aandacht erop gevestigd is.

The Fundamentals of Caring film

The Fundamentals of Caring draait om een man met enorm veel pech; als hij zich inschrijft voor een cursus ‘care giving’, verandert zijn kijk op het leven drastisch. Zodra er meer bekend is, duiken we wat dieper in deze film.

Sundance 2016: The Hollars

Anna Kendrick (End of Watch, Into the Woods) speelt een van de hoofdrollen in The Hollars, het regiedebuut van John Krasinski – die overigens zelf ook een hoofdrol op zich neemt. Een ambitieuze artiest moet terugkeren uit New York naar zijn ouderlijk huis, ergens op het platteland van Amerika, omdat zijn moeder een hersenoperatie moet ondergaan. Eenmaal daar wordt hij teruggetrokken in zijn oude leven. Het verhaal van The Hollars voorspelt alvast veel goeds.

Sundance 2016: Little Men

Little Men is de nieuwe film van Ira Sachs. Zijn vorige project, Love is Strange, debuteerde ook op het Sundance Festival, maar kreeg wisselende kritieken. Al vond ik hem zelf sterk. Ditmaal hoopt Sachs met Little Men hogere ogen te gooien bij het grote publiek. Twee vrienden, die pas net goede vrienden zijn geworden, worden getest als hun ouders in een ruzie belanden over een onbeduidend iets. Little Men is deels coming of age, en met Sachs achter de regie verwacht ik hier veel van.

Sundance 2016: Love & Friendship

Love & Friendship is gebaseerd op een boek van Jane Austen, en dan weet je het al: een gekostumeerd drama in vervlogen tijden, met beeldige vrouwen in hoog aangeschreven kringen.

Love & Friendship nederland

Love & Friendship draait om Lady Susan Vernon, die naar het landgoed van haar familie reist om bepaalde geruchten te ontkrachten. Terwijl ze daar is besluit ze een man te zoeken: voor zichzelf en voor haar dochter. Met het boek van Austen in de hand, en de hoofdrollen voor Kate Beckinsale en Chloë Sevigny, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Later deze maand bekijken we ook de films die in de Sundance competitie zitten. Daar zitten ongetwijfeld ook weer wat leuke films tussen. Heb je aanraders voor onze andere lezers? Zet ze hieronder in de comments!

 

Vind ons: