Hij komt eraan!

The Force Awakens is het zevende deel in de Star Wars-serie en speelt zich dertig jaar na Return of the Jedi af.

Jonge acteurs Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn) en Oscar Isaac (Poe Dameron) maken hun entree, maar we kunnen ook genieten van bekende gezichten als Luke (Mark Hamill), Leia Skywalker (Carrie Fisher) en Han Solo (Harrison Ford). En ook sidekicks Chewbacca, R2-D2 en C3PO worden door de originele acteurs gespeeld.

Hush hush

Over het verhaal en de personages is nog niet veel bekend. Wel weten we dat Rey (de mooie Daisy Ridley) een vrij in zichzelf gekeerde straatveger speelt. Op een gegeven moment komt ze iemand tegen -waarschijnlijk Finn- die ervoor zorgt dat haar leven totaal verandert. Ook zal er een nieuwe planeet te zien zijn, genaamd Jakku, die in Abu Dhabi is opgenomen.

 Regisseur J.J. Abrams, die ook de laatste twee Star Trek-films maakte en aan de tv-series Alias en Lost werkte, claimt in tegenstelling tot de vorige drie delen minder gebruik te maken van special effects, en zich meer te richten op echte sets en effecten. We zullen er snel achterkomen!

the-force-awakens

In de voorverkoop werden zo’n honderd kaarten per minuut verkocht en kwam de website van Pathé een tijdje plat te liggen. Dit is de eerste keer dat dit bij Pathé is voorgekomen.
De eerste dagen na de Nederlandse première kunnen fans in de Randstad bijna de hele dag door naar de film gaan in een Pathé-bioscoop.

The Force Awakens is vanaf 16 December in Nederland te zien. Opvallend is dat hij in Amerika maar twee dagen eerder verschijnt. En als je hem al op 15 december wilt zien, zul je op en neer naar Engeland moeten.