Themamaand: Sport

Met de belofte van stijgend kwik, het toenemende aantal feromonen, en de belastende biertjes die we tot steeds later buiten nuttigen is het niet meer te ontkennen; de zomer komt eraan. Onvermijdelijk hoort daar ook de confrontatie –of beloning– van zomerkleding bij. Het lichaam moet in vorm zijn om te paraderen langs boulevards, strandtentjes en winkelstraten. Waarom? Zo hoort dat nou eenmaal, daarom. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor iedereen die doneert aan de sportschool zonder zo nu en dan eens te kijken of het er allemaal nog staat, is het de hele maand juni sportmaand op Cine.nl. Ben je er toch nog een beetje mee bezig.

Er zullen reviews en in-depth artikelen komen van klassiekers in het genre zoals Any Given Sunday, Field of Dreams, Million Dollar Baby en The Running Man, maar verwacht ook low-ball comedy’s zoals Blades of Glory en recentere, artistiekere films als Black Swan en The Wrestler. Natuurlijk staan we stil bij Ventoux —nu te zien in de bioscoop– over 4 heren op leeftijd die nog één keer de bijna mythologische Mont Ventoux klim willen maken. Uiteraard zal er een editorial verschijnen met betrekking tot het thema, deze keer bekijken we daarin de geschiedenis van de sportfilm en de weerspiegeling van Amerikaanse cultuur en tijdsgeest.

Maar dat is niet het enige dat je deze maand op Cine kunt verwachten. We bezoeken o.a. een Frans Film Festival, gaan langs het (LGBT) Midzomernacht festival in Utrecht, schrijven over de nieuwe Alex van Warmerdam; Schneider vs. Bax, en we gaan het hebben over dé film die je deze zomer met je 3 beste vrienden moet zien: Entourage. En voor iedere paleontoloog in de dop gaan we kijken of een wereld met tot leven gewekte dinosaurussen in 2015 net zoveel indruk achterlaat als in 1993. Goed nieuws is dat Michael Crichton (auteur van het boek Jurassic Park) aan het script heeft meegeschreven. Genoeg te lezen, zien en doen dus deze maand. Probeer je tussen de bedrijven door ook nog wat te sporten?

Cheers,

Dandyano

 

 

 

Vind ons: