Solo: A Star Wars Story in première tijdens Cannes 2018

 

Op 23 mei staat de Nederlandse première van Solo: A Star Wars Story gepland, maar voor een select gezelschap is hij al eerder te zien. De film zal namelijk tijdens Cannes 2018 haar wereldpremière beleven. Op de eerste dag (8 mei) van het filmfestival vindt een speciale screening plaats. Solo: A Star Wars Story maakt geen onderdeel uit van de officiële competitie maar is dus wel eenmalig te zien.

Het nieuwe deel speelt zich in de Star Wars-wereld afspelen af maar is geen onderdeel van de trilogie. Het is een compleet nieuw avontuur in een ‘galaxy far, far away’, over het verleden van de iconische smokkelaar Han Solo en ieders favoriete Wookiee, Chewbacca.

Omdat we flink terug in de tijd gaan naar een jonge Han Solo, is die rol ditmaal niet voor Harrison Ford, de man die Solo groot maakte. In zijn plaats zal Alden Ehrenreich verschijnen. Verder speelt Donald Glover de smokkelaar Lando Calrissian en ook Emilia Clarke, Woody Harrelson en Paul Bettany zullen rollen voor hun rekening nemen. Aan de cast zal het niet liggen dus.

Cine zal tijdens Cannes 2018 aanwezig zijn in Frankrijk om je vanaf de boulevard op de hoogte te houden van al het filmnieuws. De eerste indrukken van Solo zullen we je dan ook zeker niet onthouden.

Vind ons: