Sense8 finale op 8 juni


Netflix heeft vandaag de releasedatum van de feature length finale van hun serie Sense8 bekend gemaakt. Op 8 juni zal deze speciale laatste aflevering op Netflix verschijnen.
De serie draait om acht mensen van over heel de wereld die erachter komen dat ze mentaal met elkaar gelinkt zijn en onderdeel worden van een wereldwijd complot.

De serie werd geprezen om zijn diversiteit en inclusiviteit, hetgeen werd weerspiegeld door de internationale fanbase. Doordat Sense8 tevens over de hele wereld op locatie werd opgenomen, hing er echter een flink prijskaartje aan de serie. Vorig jaar mei besloot Netflix om de serie te annuleren, naar eigen zeggen door de tegenvallende kijkcijfers die volgens de zender niet in verhouding waren met het budget. Overigens was Sense8 niet de enige serie die werd geannuleerd door de streamingdienst, ook Girlboss en The Get Down moesten het veld ruimen.

 

In tegenstelling tot deze laatste twee series was de reactie op de annuleren van Sense8 dusdanig heftig, en de online campagne van de vocale fanbase zo overtuigend, dat Netflix na een maand besloot om de serie toch een (hopelijk) waardig afscheid te geven. Dit tot blijdschap en verbazing van de fans, maar ook tot de verbazing van de bedenkers van de serie, Lana en Lilly Wachowski. ‘De laatste, feature length aflevering van Sense8 wordt een fantastisch, passend einde voor fans,’ aldus Netflix-vice president for Original Content Cindy Holland.

 
Vind ons: