San Diego Comic Con Trailerpalooza


De San Diego Comic Con levert altijd een stortvloed aan trailers op, en daaropvolgend een steeds vermenigvuldigende hoeveelheid YouTube-analyses en clickbait-artikelen om elk frame uit te pluizen. Dit kan leiden tot een verlammend gevoel, rooie oogjes en leeggetrokken bandbreedte. Nerdfluisteraar Luuk van Huët koos de belangrijkste trailers uit en verstrekt commentaar. Vandaag de filmtrailers, morgen volgt een selectie televisietrailers.

 
 

De trailer voor Godzilla: King of Monsters ziet er episch apocalyptisch uit en met de cast is ook niks mis: Millie Bobby Brown slaat na Stranger Things haar vleugels uit, Sally Hawkins en Ken Watanabe keren terug na Godzilla en nieuwkomers Ziyi Zhang, Bradley Whitford, Charles Dance en O’Shea Jackson Jr. mogen op de vlucht slaan voor de verzamelde macht van Godzilla, de gigantische (en goedaardige) mot Mothra, de gigantische pterosauriër Rodan en de driekoppige King Ghidorah. Persoonlijk hoop ik dat de smogwolken waar Millie Bobby Brown voor vlucht in het begin van de trailer ook de aanwezigheid aankondigen van mijn favoriete Kaiju, Hedorah The Smog Monster, maar wellicht is dat iets wat bewaard kan worden voor Godzilla vs. Kong.

 
 

Jason Momoa was al wel een van de lichtpuntjes in het verder weinig memorabele schouwspel Justice League, maar deze trailer heeft de buzz rondom James Wans Aquaman veranderd van kabbelend naar stormachtig. Het gevaar om compleet over-the-top te gaan is nog steeds aanwezig als je een film maakt over een superheld die met vissen kan communiceren, maar met Momoa in de titelrol belooft Aquaman in ieder geval bad-ass te worden. Ook Amber Heard maakt een sterke indruk als de fiere Mera en met Nicole Kidman, Willem Dafoe, Patrick Wilson en Yahya Abdul-Mateen II kan de film sowieso rekenen op een indrukwekkende cast.

 
 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is het tweede deel in de Harry Potterloze Harry Potter-franchise die met Fantastic Beasts and Where to Find Them verrassend goed scoorde. Dit keer stapt Jude Law in de schoenen van een jonge Albus Dumbledore en keert Eddie Redmayne terug als Newt Scamander, de magische beesten-wrangler van de toverwereld. Johnny Depp gaf in character op de Comic Con een speech als de boosaardige tovenaar Gellert Grindelwald, waardoor potentiële beschamende vragen naar aanleiding van één van de vele rechtszaken waar hij in verwikkeld is, zijn controversiële vechtscheiding met Amber Heard en/of een pijnlijk profiel in de Rolling Stone vermeden konden worden. De ontvangst van de fans was in ieder geval laaiend.

 
 

SHAZAM! is de film die belooft licht en luchtigheid te introduceren in het DC-universum om het grimmige imago van die stal wat op te vrolijken. Zachary Levi speelt de titelheld, terwijl Asher Angel Billy Batson speelt, de tiener die zichzelf in Shazam verandert door het uitspreken van het magische woord. Potentie voor grappen à la Big genoeg in dit uitgangspunt, en het kostuum ziet er niet onaardig uit. Mark Strong speelt de slechterik Dr. Thaddeus Sivana, van wie we slechts een kort fragment zien, en Djimon Hounsou speelt The Wizard, een mysterieuze wijsgeer die Batson van zijn krachten voorziet. Dit is na Sinestro in Green Lantern en maffiabaas Frank D’Amico in Kick-Ass de derde rol als superschurk voor Strong en na Korath the Pursuer in The Guardians of the Galaxy Vol. 1 en Captain Marvel en The Fisherman King in Aquaman de derde rol in het genre voor Hounsou, waarbij nog niet geheel duidelijk is of The Wizard kwaad in de zin heeft. Al kan je beargumenteren dat een tiener superkrachten geven op zijn minst in overtreding is met wetten tegen kinderarbeid.

 
 

Nadat het verrassende Split komt in Glass het superheldenuniversum van M. Night Shyamalan samen: James McAvoy en zijn 23 persoonlijkheden gaan de strijd aan met Bruce Willis en Samuel L. Jackson, die als respectievelijk David Dunn en Mr. Glass opnieuw in hun rollen uit Unbreakable kruipen. In de trailer laat McAvoy wederom zien dat hij likkebaardend alle verschillende facetten van zijn leipe personage(s) vertolkt, met dit keer wat meer ruimte voor The Beast, zijn meest bloeddorstige verschijning, die het Dunn moeilijk zal gaan maken. We zien dat The Beast in ieder geval nog steeds een voorkeur heeft voor jong vrouwenvlees, gezien de verzameling cheerleaders die in een kelder aan elkaar zijn geketend. Of Final Girl Casey Cooke uit Split, gespeeld door Anya Taylor-Joy zijn kryptonite zal zijn, zullen we in 2019 kunnen zien.

 
 

Alita: Battle Angel wordt een live-action adaptatie van de anime cult-klassieker, geregisseerd door Robert Rodriguez en ontsproten aan het brein van James Cameron. Rodriguez weet wel wanten met een comic-book esthetiek, zoals we hebben kunnen zien in de Spy Kids-franchise en Sin City en Christoph Waltz, Jennifer Connelly en Mahershala Ali komen uit de Eredivisie van Acteurs. Ik heb Rosa Salazar, die Alita speelt, nog niet eerder in actie gezien, maar gelukkig lijken de cartooneske te grote ogen die ze in de eerste verschenen beelden had inmiddels van een minder grotesk formaat. Gezien de hoeveelheid cyborgs die op komt draven, komt het hoogstwaarschijnlijk nog wel goed met de uncanny valley in Alita: Battle Angel.

Vind ons: