San Diego Comic Con Trailerpalooza: TV-Series


De San Diego Comic Con is alweer een tijdje terug, maar levert altijd een stortvloed aan trailers op en daaropvolgend een steeds vermenigvuldigende hoeveelheid YouTube-analyses en clickbait-artikelen om elk frame uit te pluizen. Dit kan leiden tot een verlammend gevoel, rooie oogjes en leeggetrokken bandbreedte. Nerdfluisteraar Luuk van Huët koos de belangrijkste trailers uit en verstrekt commentaar. Vorige week een selectie van de filmtrailers, nu volgt een selectie televisietrailers.
 

Het eerste seizoen van Iron Fist was de minst enthousiast ontvangen Marvel-serie op Netflix tot nu toe, maar als de gastrol van Danny Rand in het recente tweede seizoen van Luke Cage een indicatie is, wordt het tweede seizoen een stuk beter te hachelen. Ster Finn Jones heeft blijkbaar flink aan zijn martial arts lopen schaven en zijn pompeuze, ietwat arrogante houding is een stuk meer zen geworden. In deze teaser zien we flashbacks naar zijn traumatiserende training in Kung Lun en een glimps van zijn klassieke kostuum uit de comics.

 
 

Nightflyers van George R.R. Martin is gebaseerd op een novelle van de schrijver, dus eenieder die knagend op zijn tafelblad zit te wachten op de afsluitende delen van de Game of Thrones-cyclus kan zijn verkrampte kaken rust geven: dit bronmateriaal is al af. Het belooft nogal unheimisch te worden in de ruimte, een ontwikkeling die populair lijkt te zijn in het komende TV-aanbod.

 
 

YouTube gaat ook zijn best doen om een stuk van de taart te veroveren met YouTube Originals, waaronder Origin met Tom Felton uit de Harry Potter-films. Dit keer is er naast een onveilig ruimteschip een wereld die gekoloniseerd moet worden en heeft iedereen zowel een nieuw begin, maar ook een duister verleden waar ze weg van proberen te vluchten.

 
 

Wederom gaan we de ruimte in voor The First van Hulu Originals. Dat trailers die een hele film (of serie) uitleggen bloedirritant worden gevonden is één ding, maar om je trailer zo cryptisch te maken dat er niks uit op te maken valt is wel een heel overtrokken reactie. Het is volslagen onduidelijk wat het verhaal is achter The First, behalve dat Sean Penn het heel zwaar heeft en dus ook zo kijkt.

 
 

The Purge is the gift that keeps on giving, na twee sequels en een prequel krijgen we een 10-delige TV-serie (pardon, Television Event) gebaseerd op het ietwat onnozele uitgangspunt dat in de VS in een dystopische nabije toekomst alle misdaad één keer per jaar 12 uur lang legaal is. Na de Rick & Morty-parodieaflevering ben ik voorlopig wel uitgePurged al zou het me niets verbazen dat er een overheidsgesponsorde reality TV-show in de pijpleiding zit.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VoSjI3N3_rA

 

Waar de Netflix-series van Marvel zoveel mogelijk hun best doen om gegrond en geloofwaardig te zijn, hebben de DC-series juist hun comic book roots omarmd. Met het volledig van de pot gerukte (op de best mogelijke manier) Legends of Tomorrow als absoluut hoogtepunt. Legends of Tomorrow neemt een aantal obscure helden en (hervormde) schurken uit de DC-comics en laat ze door de geschiedenis heen en weer stuiteren om de tijdslijn te bewaken, waarbij het team meestal nog grotere moeilijkheden veroorzaakt dan ze aantreffen. In het vorige seizoen versloegen ze de demon Mallus door hun krachten te bundelen in een gigantisch blauw knuffelbeest genaamd Beebo, in dit seizoen worden ze door de biseksuele mysticus John Constantine gerekruteerd om fabeldieren op te sporen en te vangen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gXsKCQenpt0

 

Met verfilmingen van Stephen King’s werk kun je alle kanten op: Kubrick maakte met zijn adaptatie van The Shining één van de beste horrorfilms aller tijden (al was King zelf er niet echt over te spreken), maar het kan ook faliekant de soep in lopen (Dreamcatcher, anyone?).  Castle Rock is de naam van een fictief plaatsje in een wereld waarin de verhalen van Stephen King zich afspelen, een soort Stephen King Multiverse als het ware. Bill Skarsgård, in It nog te zien als Pennywise the Dancing Clown speelt een rol en ook Sissy Spacek, de O.G. Carrie, is in de serie te zien.

 
 

Fuck Batman!” zegt Dick Grayson in de trailer voor Titans. Holy Profanity, Boy Wonder, ga snel je mond spoelen! Titans lijkt juist de grimdark sensibilities van het Snyderiaanse DCU te omarmen, terwijl juist dit proberen te ontvluchten. Een serie waarin de trauma’s van een volwassen geworden kindsoldaat die ingelijfd werd om misdaad te bestrijden in een kek pakje kan interessant zijn, maar deze eerste trailer doet me vooral uitkijken naar Teen Titans GO! To The Movies.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=REO2otlUp0w

 

Het eerste seizoen van The Gifted, de mutantenserie van Fox zonder de X-Men zat vol met angstaanjagend profetische taferelen waarin onderdrukte mutanten werden onderdrukt, mishandeld en als proefkonijnen werden gebruikt in sadistische medische experimenten door Sentinel Services, een onderafdeling van het Amerikaanse leger. Aangezien het immigratiebeleid van de VS de serie links en rechts in lijkt te halen, wordt het spannend of de serie wat dat betreft nog kan choqueren. Gelukkig met de immer charmante Amy Acker, hopelijk zonder verdere inbreng van Bryan Singer.

Vind ons: