Rick & Morty krijgt 70 nieuwe afleveringen

Fans van de animatieserie Rick & Morty kunnen hun spaarvarken stukslaan om een portie Kalaxian Crystals te kopen van hun interdimensionale huisdealer, want Adult Swim heeft 70 nieuwe afleveringen van hun favoriete serie besteld.

Dat zou betekenen dat we nog lang kunnen genieten van de avonturen van de nihilistische, bezopen superwetenschapper Rick en zijn inmiddels niet meer geheel naïeve kleinzoon Morty door tijd, ruimte en het multiversum; de eerste drie seizoenen hadden elk negen afleveringen, als de aankomende seizoenen hetzelfde aantal afleveringen heeft, zullen er nog ruim zeven seizoenen worden geproduceerd. Er zit echter een addertje onder het gras (en dat komt niet door Rick’s Snake Holster): het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de eerste nieuwe afleveringen af zullen zijn en gezien de traditioneel lange wachttijd tussen seizoenen van de serie tot nu toe, kan het nog wel even duren voordat de serie daadwerkelijk te zien is.

Justin Roiland, schrijver en stemacteur van zowel Rick als Morty deelde het heugelijke nieuws via zijn Twitter-account en schrijver en producent Dan Harmon maakte het bekend via een filmpje waarin hij aan het douchen is, waarna Roiland opeens de douche met hem deelt. Even later volgde een officiële verklaring van Adult Swim. Om de terugkeer van Rick & Morty te vieren (en om de meer rabiate figuren uit de fanbase tegemoet te komen, die een onnozele actie rond een McDonald’s-dipsaus bijna opbliezen tot een rel) zal de zogenaamde Rickmobile door de VS gaan touren. Of de tour ooit Europa zal bereiken, is nog niet bekend.

Vind ons: