Let op: Deze review is onderdeel van The Binge, waar we samen met jou iedere dag een aflevering checken en bespreken. Staat dus vol met spoilers. Kom hier even terug als je hem gezien hebt.

In aflevering 6 van The Punisher ligt Frank dusdanig in de kreukels dat Micro de hulp in moet roepen van Frank’s maatje Curtis. Hun gezamenlijke bloedbroeder Billy Russo en Dinah Madani zijn inmiddels Friends With Benefits geworden, maar wie probeert wie voor zijn/haar karretje te spannen?

What is it they say? Misery loves company?

De aflevering opent wederom met een nachtmerrie van Frank, maar dit keer vieren de families Castle en Lieberman samen Thanksgiving voordat Frank machteloos moet toezien hoe beide gezinnen aan flarden worden geschoten. Frank heeft deze koortsdroom omdat de pijl waarmee hij geraakt werd in de vorige aflevering is gaan ontsteken en Micro roept dus de hulp van Curtis in, die met zijn DIY-skills de pijl uit de wond weet te halen en de wond te ontsmetten. Curtis zet echter zijn vraagtekens bij de motivatie van Micro, specifiek waarom hij Frank heeft betrokken bij zijn problemen. Curtis heeft daar een punt en dat is één van de redenen waarom de serie tot nu toe goed bevalt: de personages hebben goed uitgewerkte redenen voor hun acties en hun character arcs krijgen genoeg ruimte om te ademen.

Madani en Russo hebben wederom stomende edoch dusdanig geframede sex (zodat we er geen al te rode muizenoortjes van krijgen, het blijft Disney) nadat ze zo ook de vorige aflevering afsloten. Billy’s post-coïtale ritueel is blijkbaar het eerste object met letters erop lezen en dat is in dit geval een case file van zijn legermaatje Frank Castle. Dinah laat niks los en Billy stoomt kwaad weg. Just when we hoped these crazy kids could make it work!

Micro en Frank eten samen een maaltijd voor Thanksgiving en wisselen verhalen uit over hoe ze de feestmaaltijd met hun families vierden. Het is een mooi moment waarop de twee hun achterdocht tijdelijk laten zakken en iets dichter naar elkaar toe groeien. Maar wanneer het gesprek komt op Bobby, die over de radio probeert contact te leggen met Frank met behulp van hun oude codenamen, spreekt Micro zijn wantrouwen uit over diens intenties. Dit werkt alles behalve sfeerverhogend: Frank legt uit dat hij deel uitmaakte van twee families: zijn gezin en de mariniers.

Over mariniers gesproken: onze jonge vriend Lewis, die door Billy niet werd aangenomen bij zijn bedrijf Anvil, loopt met een steeds korter wordend lontje rond. Hij gaat flyers uitdelen met de chagrijnige Vietnam-veteraan O’Connor, die tijdens de meetings altijd opschept over zijn heldendaden, maar als hij door een politieagent wordt ingerekend, laat O’Connor hem in de steek. Als Curtis aan Lewis onthult dat O’Connor zijn diensttijd niet in Vietnam heeft doorgebracht maar in Texas, stookt hij daarmee onbedoeld het vuur hoog op, met nare gevolgen.

Russo en Frank ontmoeten elkaar in de haven en kletsen wat bij onder het genot van een biertje. Russo doet Frank een aanbod dat te goed klinkt om waar te kunnen zijn: hij kan Frank dezelfde nacht nog op één van zijn schepen zetten, het land uit smokkelen, hem een nieuwe identiteit geven en een geschikte baan ergens op de wereld, waar dan ook. De oplossing voor alle problemen, of zit er toch een addertje onder het aambeeld?

Dat Frank’s uitspraak over twee families niet helemaal de waarheid is, blijkt als Frank bij de Liebermans langs gaat om zijn excuses aan te bieden voor de gezamenlijke maaltijd die hij mis was gelopen. Sarah is eerst boos, maar aanvaardt dan toch zijn excuses. In het gesprek dat ze daarna hebben, spreekt ze haar twijfel uit of ze haar gezin wel goed door hun tragedie weet te leiden. Frank stelt haar gerust en voorspelt dat het binnenkort een stuk beter zal gaan met de Liebermans. Snij naar…

 

De haven, waar Bobby wacht op een gewenste verstekeling…