Let op
: Deze review is onderdeel van The Binge, waar we samen met jou iedere dag een aflevering checken en bespreken. Staat dus vol met spoilers. Kom hier even terug als je hem gezien hebt.

Aflevering 4 alweer en dit keer is het allemaal Frank & Micro dat de klok slaat. De twee zijn nu echt een team geworden, met Micro als ‘raketlanceersysteem’ en Frank natuurlijk als het projectiel. Maar Madani, ondertussen gepromoveerd na de dood van haar chef, zit ook niet stil.

He was a good cop. For a dirty cop.

Om de strijd echt aan te kunnen gaan zijn er wapens nodig. Veel wapens. En dus besluit Frank om een lead op te volgen van Micro; een grote levering van wapens door een stel Griekse criminelen. Dat die levering ook door Homeland Security onderschept moet worden staat Frank niet in de weg. Het zorgt ervoor dat het spektakel in het slot zit.

Een achtervolging, of dans eigenlijk, tussen Madani en Frank. Allebei in een ronkende muscle car waar je het veel te hoge koppel hoort wegvloeien. Geen soundtrack op de achtergrond maar alleen maar dat heerlijke geluid van die twee auto’s die elkaar minutenlang achtervolgen. Tot Micro voor het eerst in zijn leven zijn handen vies maakt en haar van de weg af ramt. Oef.

Billy’s Anvil is ondertussen bezig met een behoorlijk sollicitatieronde. Iets aan die man is niet helemaal oké. Het zou me dan ook niets verbazen als hij uiteindelijk toch een andere persoon is dan dat Frank denkt dat het is. En als hij een jonge recruit wegstuurt die wegens post-traumatische stress in de achtertuin in een gat slaapt, is dat ook een opzet voor meer narigheid. Zoals Curtis al aangeeft; het is een kwestie van tijd tot die jongen zal snappen.

Al met al komen de verschillende verhaallijnen / karakters steeds dichter tot elkaar, op weg naar de onvermijdelijke eindknal.