Review: The Punisher S01E012

Let op: Deze review is onderdeel van The Binge, waar we samen met jou iedere dag een aflevering checken en bespreken. Staat dus vol met spoilers. Kom hier even terug als je hem gezien hebt.

In aflevering 12 van The Punisher hebben Frank en Micro een plan om Micro’s vrouw en zoon terug te krijgen, maar het plan houdt in dat Frank zijn leven op het spel zet. Terwijl Frank wordt gemarteld, probeert Madani Micro te overtuigen dat het systeem werkt.

You’re a revenant. Walking the earth completely unaware that you’re already dead.

De aflevering begint met bewijs: Frank vertelt Madani on the record wat Project Cerebus inhield, inclusief dat hij de trekker overhaalde en zo haar Afghaanse partner heeft omgelegd. Micro wil alleen meewerken als zijn gezin wordt gered, dus maken hij en Frank een deal met Billy: gelijk oversteken. Micro’s vrouw en zoon zijn natuurlijk flabbergasted om hem in levende lijve te zien, maar er is geen tijd voor knuffels en groepstherapie tijdens de zinderende uitwisseling in de havens. Wanneer Madani arriveert met haar Homeland Security posse, wordt de situatie nogal hectisch en alhoewel Zach en Sarah ontkomen, wordt Micro geraakt door geweervuur.

Maar gelukkig was het allemaal een vooropgezet plan om Micro uit de handen van de bad guys te houden. Ze weten echter wel Frank mee te zeulen naar het voormalige HQ van hem en Micro, waar hij voor het eerst Billy kan confronteren met zijn shenanigans. De interactie tussen Billy en Frank is één van de meest fascinerende van dit seizoen en het feit dat beide acteurs perfect zijn in hun rollen maakt het nog beter. Billy vraagt Frank om vrijwillig de computers te ontsluiten, Frank vertelt hem dat hij dood mag neervallen.

En natuurlijk komt Rawlins dan de sadistische fuckmook uithangen. Hij slaat Frank tot moes, wat gezien de realistische special effects niet prettig is om te zien. Maar Frank heeft uiteindelijk een plan, hoe penibel ook. En daarnaast heeft hij een soort Happy Place waarin hij zich kan terug trekken waarin hij met zijn vrouw Maria danst, de liefde bedrijft, wakker wordt etcetera. De connectie die de serie maakt tussen sex en geweld is vrij gewaagd: we zien ook dat Billy niet uit zijn nek aan het zwetsen was toen hij Rawlins verweet dat hij geilt op martelen. Wanneer we hem aan het werk zien, wordt dit overduidelijk.

Hij laat zich door Billy overtuigen om het systeem te ontsluiten met zijn wachtwoord en irisscan, maar het is een list om een stiekem verborgen mes in Rawlins te kunnen steken. Helaas zorgt dit er vooral voor dat deze door het lint gaat en Frank nogmaals onder handen neemt. Rawlins maakt echter de fout om Billy, die geobsedeerd is met zijn status, uit te maken voor zijn onderknuppel. Billy zorgt ervoor dat Frank vrij kan komen en ziet met genoegen hoe Frank Rawlins uiteindelijk naar de eeuwige jachtvelden stuurt.

Madani en haar posse arriveren en verwonden Billy, die vlucht voordat hij het genadeschot kan toedienen. Micro weet de zwaar gehavende Frank terug te praten, maar nu is het de hoogste tijd om medische hulp te zoeken. Waar is een Night Nurse wanneer je haar nodig hebt?

Vind ons: