Let op: Deze review is onderdeel van The Binge, waar we samen met jou iedere dag een aflevering checken en bespreken. Staat dus vol met spoilers. Kom hier even terug als je hem gezien hebt.

In aflevering 11 van The Punisher gaat Frank door een diep dal na het ontdekken van Billy’s verraad, maar als Micro’s gezin gekidnapt wordt, maakt The Punisher een gruwelijke comeback.

This did end. You, me, this place, it ended.

Laten we wel wezen: Frank Castle is niet een bijzonder evenwichtige persoonlijkheid. Maar de ontdekking dat zijn legermaatje Billy Russo hem erbij heeft genaaid, komt hard aan bij Frank. In het begin van de episode staart hij catatonisch in een vuurtje als een hobo, terwijl herinneringen aan Billy door zijn hoofd spelen. Als hij daarna zich op komt lappen in het bouwvallige hoofdkwartier van hem en Micro, is hij wederom nauwelijks in staat om een conversatie met Micro aan te gaan, die hij verwijt hem te hebben verraden door contact op te nemen met Madani. Voordat Frank erop uit trekt om eigenhandig New York aan puin te schieten totdat hij Billy Russo heeft doorzeefd, wordt duidelijk dat Sarah en Zach, Micro’s vrouw en zoon zijn ontvoerd en dat zijn dochter Leo wist te ontsnappen. Frank weet Micro te overtuigen om Leo op te vangen en gaat het hoofdkwartier vullen met boobytraps omdat via Sarah’s telefoon hun lokatie gemakkelijk te vinden is.

Leo en Micro’s reünie is adorkable, maar de verantwoordelijke partijen achter de ontvoering van Sarah en Zach (spoiler alert: Rawlins en ons aller Billy) sturen een commando-eenheid op Frank af om hem af te maken. In wat waarschijnlijk de meest gewelddadige sequentie is in het Marvel-TV-universum, maakt Frank Filet Americain van de commando’s. Hij lijkt te flippen wanneer Billy Russo geen onderdeel is van het team, aangezien hij hem zo graag wil vermoorden. Het is naar, bloederig en over the top, maar nu we langzaam maar zeker zicht hebben gekregen op Castle’s motivaties, werkt het in principe erg goed. Volgens mij is de reden dat Frank zo hardhandig optreedt tegen de commando’s, vooral komt omdat zij staan voor wie hij was in Kandahar: een huurling die zonder morren extreem shady shit uitvoert zonder af te vragen waarom. De mannen die hij afslacht doen hetzelfde, Frank is echter niet in staat om zichzelf af te maken, maar projecteert graag kogels in en op anderen.

Billy en Frank hebben een telefoongesprek vol met dreiging om een uitwisseling op te zetten: Micro en Frank voor Zach en Sarah.

Ondertussen probeert Rawlins Marion James aan zijn kant te krijgen om Castle te kunnen mollen. Dat lukt tijdelijk, maar Rawlins steekt wel al zijn bruggen in de hens en na de onsuccesvolle aanval wordt Rawlins gedumpt door Marion.

Marion heeft namelijk tijdens een meeting met Madani doorgekregen dat Homeland Security weet dat Rawlins betrokken is bij de beerput in Kandahar.

De aflevering eindigt met de alliantie die de hele serie al wordt beloofd: Micro, Frank en Madani steken de koppen bij elkaar om eens flink aarsch te schoppen.