Review: The Punisher S01E01

 

Let op: Deze review is onderdeel van The Binge, waar we samen met jou iedere dag een aflevering checken en bespreken. Staat dus vol met spoilers. Kom hier even terug als je hem gezien hebt.

Wahhh. The Punisher begint zoals ik hoopte dat hij zou beginnen. Met een rondje wraak langs iedereen die maar ook iets te maken heeft met de dood van zijn vrouw en kinderen. Als je andere Marvel-series volgt dan heb je daar al iets van meegekregen – maar in het begin van zijn eigen serie doen we dat nog even dunnetjes over. Dit zorgt vooral voor een backstory waarop de rest van het verhaal gebaseerd wordt.

Dat blijkt wanneer we een paar minuten later kijken naar Frank Castle die in een andere persoon lijkt te zijn veranderd. Hij is stil, heeft een baard, zelfs zo’n baard waarmee hij door meerdere mensen als hipster wordt bestempeld – en hij heeft blijkbaar een baantje in de bouw gevonden. Het is het begin van een aflevering die vooral laat zien hoe Frank gewoon Frank is, en niet langer The Punisher. Maar dat zal wel niet zo lang duren….

Daar zijn de eerste bad guys

Leuk hoe ze hem letterlijk als sloper aan het werk hebben gezet trouwens. Hij is zo goed in zijn werk dat zijn collega’s hem constant aan het uitdagen zijn. Frank sloopt alles, en werkt altijd. Er is niet genoeg werk over voor anderen om overuren te draaien. Dat laat een groepje gasten niet over hun kant gaan. Zoals we van Marvel gewend zijn worden die een beetje dommig neergezet – en weet je al snel dat ze vroeg of laat door The Punisher worden aangepakt.

Het laat niet lang op zich wachten. Donny, een new guy op werk, probeert tevergeefs vrienden te worden met Frank. Maar die heeft alleen maar behoefte aan stilte. Zit boven op het dak over de stad uit te kijken. Wordt iedere ochtend wakker van een flashback / nachtmerrie over zijn vrouw die hem goedemorgen wenst. Als Donny dan maar aanhaakt bij dat domme groepje raakt hij verzeild in een beroving van een door de mafia georganiseerde pokergame. Really, trouwens? Die ‘beschermde’ pokeravonden kun je na Goodfellas eigenlijk niet meer gebruiken, maar dat even ter zijde.

Als de beroving compleet misgaat is er nog maar één uitweg; het groepje wordt door Frank uit de weg geruimd, net als die hele bende mafiosi. Oei, dat gaat met veel geweld. De heerlijke ultraviolent shots volgen elkaar in hoog tempo en je kunt je bijna niet voorstellen hoe deze serie straks op het streaming-platform van Disney naast Frozen te vinden is. Want het gaat goed hard. We zijn dus heel snel waar we willen zijn; The Punisher is terug.

Welcome back Frank.

Vind ons: