Redactie

Hoofdredacteur

George Vermij
George is een kunsthistoricus en ongeneeslijke cinefiel en schrijft naast Cine voor Schokkend Nieuws, Frameland, Gonzo (Circus) en de Filmkrant. Daarnaast kun je zijn kunstkritiek lezen in Metropolis M en Tubelight. Film is alles voor hem. Een manier om te ontsnappen aan de harde realiteit maar ook het perfecte medium om diezelfde rauwe werkelijkheid te vangen en begrijpelijk te maken.

Zakelijk leider

Dandyano Zentveld
De grote eindbaas van Cine. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.

Kernredactie

Elise van Dam
Elise schrijftnaast voor Cine ook onder meer over film bij Biosagenda.nl en over theater bij Theaterkrant.nl. Daalt graag af naar de obscure krochten van cinema en houdt bijna net zoveel van slechte sciencefiction als van goede sciencefiction.

Luuk van Huët
Luuk is mede-oprichter van het KLIK Amsterdam Animation Festival. Filmprogrammeur bij het Kaboom Animation Festival en de culturele vrijplaats de Vondelbunker. Animatieliefhebber in hart en galblaas, cultuuranarchist, part-time script dokter en blauwhelm tussen de mensheid en Skynet.

Julius Koetsier
Julius is hoofdredacteur van Schokkend Nieuws en schrijft af en toe voor The Cult Corner en Hard//hoofd. Daarnaast editor en scenarist. Houdt van lange openingstitels.

Eline Soumeru

Webmaster

Roeland Pater
Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Een van de 10 miljoen Nederlanders die een boek willen schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Redactie

Ramon Boers

Tim Bouwhuis
Tim is tevens redacteur voor Indebioscoop, Filmmagie, Filmvandaag en zijn persoonlijke website timbouwhuis.nl. Wil het liefst alles lezen, delen, zien, bewonderen en begrijpen, maar beseft zich ook dat dat volstrekt onmogelijk is. Heeft geschiedenis en film gestudeerd, maar is de collegebanken nog niet zat. Kan zich een werktoekomst zonder film lastig voorstellen.

Henk Bovekerk
Henk studeerde geesteswetenschappen in Tilburg en geschiedenis in Nijmegen, en schreef zijn masterscriptie over holocaustfilms. Hij werkte van 2014-2016 bij het Louis Hartlooper Complex in Utrecht en schreef in die tijd maandelijks een filmtip voor De Utrechtse Internet Courant. Sinds 2016 schrijft hij als freelancer over films en andere belangrijke zaken.

Rob Comans

Hans Dewijngaert 
Hans studeerde Taal en Letterkunde. In 1993 publiceerde hij zijn eerste recensie
en sindsdien is hij voor diverse media blijven schrijven over film, waaronder sinds 2007 voor Schokkend Nieuws. Verder kijkt hij theater en leest hij boeken.

Hedwig van Driel
Overdag octrooigemachtigde, daarnaast zoveel mogelijk bezig met popcultuur. Zit ook in de redactie van Schokkend Nieuws, en schrijft uit feministisch oogpunt voor Vileine. Kan flink ranten over de kunstmatige barrières tussen hoge en lage kunst.

Bouke van Eck
Historicus van opleiding en ICT-specialist van beroep. Houdt vreemd genoeg niet bijzonder veel van films over historische gebeurtenissen of computers. Films over andere onderwerpen kunnen er wel mee door.

Roos van den Eerenbeemt

Wesley Godts

Vincent Hoberg

Claire Hoogakker
Kunsthistorica van origine met een sterke focus op film en fotografie. Schrijft naast Cine voor onder andere voor EXPOSED. Voorliefde voor de nouvelle vague, hedendaagse arthouse en het documentaire genre. Ze beschouwt het stukje plastic van de Cineville-pas als haar gouden ticket naar een andere wereld.

Erik Kersten

Paula Lina

Maury van Loon

Sofie Maas

Alix de Massiac

Timna Rauch

Theodoor Steen
Filmprogrammeur (Camera Japan) en journalist (voor Cine en Schokkend Nieuws) voor wie het woord ‘bombast’ werkt als een vlam op een mot. Vindt Canada een van de meest ondergewaardeerde filmlanden. Vrienden vragen hem om in godsnaam op te houden over Southland Tales, de Wachowski’s, Ken Russell, religieuze symboliek, The Leftovers, LGBTQIA-cinema, en ‘waarom Nederlandse film wél geweldig is.’

Dominique van Varsseveld
Dominique werkt aan haar debuutroman bij Uitgeverij Querido. Daarnaast schrijft ze over film voor het NRC Handelsblad.

Thierry Verhoeven

Ruud Vos

Sjoerd van Wijk

Kaj van Zoelen

Met bijdragen van

Miron Galic
Patrick van Haaren
Marloes den Hoed
Luuk Imhann
Tim Koomen
Indra Provaas

Voor vragen, acquisitie, opmerkingen of sollicitaties mail je naar hallo@cine.nl

Website door Erik Kersten