Programma Imagine Film Festival 2018 bekend gemaakt


Het volledige programma van de aankomende editie van het Imagine Film Festival is online verschenen. Dit jaar is er een prominente rol voor vrouwen in genrefilms, zijn er traditiegetrouw inspirerende masterclasses en worden de zowel nieuwe titels als klassiekers uit de genre’s horror, sciencefiction, fantasy en andere genrefilms vertoond.

Onder de titel Kick-Ass Women eert Imagine dit jaar het machtige koor van kick-ass vrouwenstemmen in genrefilms, zowel voor als achter de camera. Met negen features, een shorts-programma en een panel onder leiding van onze eigen Hedwig van Driel zullen binnen- en buitenlandse gasten hun licht laten schijnen over de vrouwelijke stem in de fantastische film. Verder ontleedt Dan Hassler-Forest in de presentatie Representation Matters! het belang van deze opkomende diversiteit binnen de fantastische film.

Ook dit jaar bindt Imagine een paar grote namen aan zich die workshops zullen geven over hun vakgebied: scenarist, regisseur en Stephen King-specialist Mick Garris geeft een masterclass over boekverfilmingen, Hollywood-veteraan David Russell zal het publiek inwijden in de wondere wereld van Storyboards en production designer Romke Faber zal tonen hoe je op antropologische wijze een fictieve wereld kan scheppen.

Check voor het volledige programmaoverzicht de website van Imagine:

http://imaginefilmfestival.nl/programma/az

 

Vind ons: