Now Reading:

Pierrot Le Fou trailer (re-release)

Pierrot Le Fou trailer (re-release)

 

Jean-Luc Godard is een grootheid in de filmwereld. In de jaren ’60 bracht de Parijzenaar revolutionaire films naar het witte doek – waarvan Breathless waarschijnlijk de meeste indruk maakte. Het was een film die tientallen jaren later nog van invloed is op filmmakers als Tarantino, die geregeld hommages brengen aan de stijl uit Breathless en andere films van Godard.

Pierrot Le Fou was ook al een hoogstandje. In de film zien we een wervelende Jean-Paul Belmondo in de rol van Ferdinand: een man die bij zijn vrouw weg is en zijn baan is verloren. Hij ontsnapt aan zijn verstikkende leven met de flamboyante Marianne: ze vluchten naar de Riviera. Samen gaan ze op zoek naar voldoening, in artistieke zin – maar ze blijven vooral steken in Marianne’s gewelddadige leven.

Ter ere van het 50 jarig jubileum van Pierrot Le Fou is er een re-release gemaakt. De film is volledig gerestaureerd en oogt plots modern. Maar de stijl van Godard is nog als vanouds. Gelukkig. Pierrot Le Fou gaat draaien in een selectie bioscopen in New York – voor vertoningen in Nederland zijn helaas nog geen concrete plannen.

Pierrot Le Fou trailer:

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.