Paper Towns

Paper Towns is de opvolger van The Fault In Our Stars, de spirituele opvolger, omdat beide verhalen van dezelfde schrijver afkomstig zijn en Paper Towns een van de zomerse bioscoopsuccessen moet worden. Wat Cine betreft zijn die verwachtingen terecht; het is feelgood coming-of-age tot en met.

The way I figure it, everyone gets a miracle.

Hoofdrolspeler Quentin (Nat Wolff) opent de film met bovenstaand citaat en zet daarmee gelijk de toon. Paper Towns draait om de bijzondere ontmoeting die we in ons leven hebben met dat ene speciale meisje of die ene jongen. In Quentin’s geval is dat Margot, gespeeld door Cara Delevingne, en wie kan hem ongelijk geven? Net als in Fault In Our Stars is er gekozen om de vrouwelijke hoofdrol in te laten vullen door een meisje waarmee je weinig fout kunt doen. In Cara’s geval is ze ook nog eens een mode-icoon in wording dat ook bij het vrouwelijke publiek in de smaak valt. Goede keuze dus.

Paper Towns borduurt verder op die eerste uitspraak en we zien Quentin en Margot samen opgroeien en ook uit elkaar groeien. Wat volgt is een tweestrijd waarin Quentin zijn miracle voor altijd zal moeten proberen te vergeten of haar juist de liefde moet verklaren. Haar leven draait om zoveel mogelijk avontuur en dat van hem om de toekomst; studeren, een goede baan vinden, een gezin stichten – in ieder geval niet in de problemen komen.

paper towns review recensie

De film staat bol van de grappige karakters. Vooral de vrienden van Quentin, die we in Paper Towns tijdens het hele verhaal meemaken, hebben een goede chemie met de hoofdrolspeler en zijn bij elkaar een goed gezelschap om naar te kijken. De highschool-vriendschap met alles wat daarbij komt kijken is dan ook heerlijk herkenbaar.

Paper Towns is minder tranentrekker dan zijn voorganger en dat noem ik als positief punt. De film is luchtig, het tempo versnelt steeds wanneer je denkt dat het zal gaan vervelen, en maakt gewoon een goede indruk. Zien deze zomer dus.

Vind ons: