Now Reading:

Opvolger van Mad Max: Fury Road komt later (of helemaal niet)

Opvolger van Mad Max: Fury Road komt later (of helemaal niet)

 

Vanwege het grote succes van Mad Max: Fury Road zou je verwachten dat de productie van de opvolger ondertussen wel loopt. Maar niets is minder waar. Vandaag wordt bekend dat de film vertraging heeft opgelopen en de vraag is of hij er nog wel komt. Er loopt namelijk een rechtszaak tussen regisseur George Miller en Warner Bros. Dat zal de werkrelatie niet ten goede komen.

In de afgelopen maanden werd er gesproken over twee concrete films die Fury Road zouden gaan opvolgen; Mad Max: The Wasteland en Mad Max: Furiosa. Het leek dus wel goed te zitten met een opvolger. Ondanks dat we al ruim 2 jaar verder zijn was de verwachting dat de nieuwe film onderweg was maar nu blikt dat toch even anders.

We would much prefer to be making movies with Warner Bros than litigating with them but, after trying for over a year, we were unable to reach a satisfactory resolution and have now had to resort to a lawsuit to sort things out.

Uiteraard gaat het om geld. Lang verhaal kort: als de productiekosten onder een bepaald bedrag bleven dan zouden Miller & co een bonus krijgen. Miller zegt dat hij eronder gebleven is, Warner Bros vindt van niet. Maar dat is nog niet alles. De productiemaatschappij van Miller en vennoot Doug Mitchell zou een eerste optie hebben bedongen op het mede-financieren van Fury Road na het jarenlang werken aan scripts en andere zaken. Warner Bros stapte echter naar Ratpac Entertainment, het bedrijf van onder andere Brett Ratner – die nu verzeild is geraakt in #metoo praktijken. Dat verhaal gaan ze dus ook maar meteen ten sprake brengen bij de rechtbank.

Als je het mij vraagt staat Mad Max in zijn geheel op losse schroeven. Mocht het onverhoopt toch goed komen dan moeten we nog een paar jaar wachten. Fuck.

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.