Hoe het nu zit met All the Money in the World


Kevin Spacey, pff… Toch wel een van dé verhalen in de reeks #metoo die elkaar de afgelopen tijd in hoog tempo blijven opvolgen. Was hij een paar maanden geleden nog het boegbeeld van het nieuwste seizoen van House of Cards en leek iedereen met hem weg te lopen – zo viel hij binnen een paar dagen van zijn voetstuk om daarna steeds verder de grond in te worden gestampt.

Nu ga ik geen discussie aanzwengelen of het terecht is of niet (spoiler: ja, het is terecht) maar gaat het vandaag alleen maar over All the Money in the World. In die grote titel van Ridley Scott zou hij een rol hebben en dat heeft hij nu niet meer.

Scott is daarmee de volgende die in een lange rij mensen die projecten afblaast, on hold zet of Spacey vervangt. In dit geval gaat het laatste letterlijk gebeuren. Nog nooit eerder hebben we dit gezien bij een Hollywood-titel van zulke proporties. Terwijl de film al nagenoeg af is gaat het karakter van Spacey vervangen worden door middel van re-shoots die dan nog even snel in de film gemonteerd worden.

Christopher Plummer

All the Money in the World heeft onverwachts enorme aandacht gekregen. Natuurlijk staan nieuwe titels van Scott altijd wel in de spotlight – maar dit hadden ze ook niet durven dromen. Want ja, het valt niet te ontkennen dat dit voor Scott goed uitpakt. Naast het feit dat er volop aandacht is voor zijn nieuwe film geeft hij nu ook de rol van Spacey aan Christopher Plummer – want naar verluidt sowieso al zijn eerste keuze maar wilde de filmmaatschappij een “grotere naam”. Het is enkel gissen hoe ze daar nu over denken.

Geen uitstel

En wat nu? Er was flink verwarring over. Maar All the Money in the World gaat gewoon uitkomen, ondanks geruchten dat de release zou worden uitgesteld of de film zelfs helemaal geschrapt. Het enige dat geschrapt is, is de vroege screening op het AFI Fest dat over een week begint. De premiere vindt ‘gewoon’ plaats op 22 december in de VS en komt daarna ook snel onze kant op. Zonder Spacey dus – die al zo’n 10 dagen filmen erop had zitten. In de komende maand zullen de re-shoots en edits plaats gaan vinden om de film op tijd af te hebben. Om daarna naar alle waarschijnlijkheid voor volle zalen te gaan draaien. Want wie wil niet zien hoe dit is uitgepakt?

Vind ons: