Het eerste deel van Now You See Me was een verrassingshit onder bioscoopbezoekers, maar werd volledig afgemaakt door critici. Onterecht, want Woody Harrelson, Morgan Freeman en Jesse Eisenberg maakte van de Step-Up -maar dan met magie- film een leuke aangelegenheid, die zichzelf niet al te serieus nam. Met in het bijzonder de gigantische twist aan het einde. Nu is er een vervolg op die film en zoals in bijvoorbeeld Fast & The Furious, de Step-Up films en de Ocean’s reeks, werkt een sequel alleen maar als het groot, groter, grootst is.

En dat is Now You See Me 2. De illusies zijn doorspekt met onlogische grandeur, Jesse Eisenbergs personage J. Daniel Atlas is nóg egocentrischer, Merrit McKinney (Harrelson) is nog meer een slacker en Morgan Freeman is… Nog meer Morgan Freeman? De Four Horseman (illusionisten-turned-Robin Hood criminelen) onder leiding van FBI-agent Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) plegen hun grootste misdaad tot nu toe maar worden tijdens de spectaculaire stunt door een onbekende factor dwars gezeten. Dit blijkt later de Machiavelliaanse tech-magnaat Walter Mabry (Daniel Radcliffe als een soort Bond-villain) te zijn.

JM4_9894.NEF

Zo volgt er een hele reeks aan ongeloofwaardige plot twists, fantastische sleight-of-hand trucs, en heerlijk stylish gechoreografeerde illusies. Waar men in Step-Up tegen elkaar danst, en in Fast & The Furious zwaartekracht-ondermijnende races uitvoert, is het strijdtoneel hier magie en illusie. Als je dit allemaal belachelijk vindt klinken dan heb je gelijk. Dat is het ook. Daar komt ook nog Woody Harrelsons ‘tweelingbroer’ (Harrelson met een pruik als Zuid-Afrikaanse gangster) bij om het absurde plaatje compleet te maken.

Toch is Now You See Me 2 een entertainende film. Het groepje illusionisten reist de hele wereld over, er worden onlogische tijdssprongen gemaakt en waar het eerste deel nog de moeite nam om de geheimen achter de trucage prijs te geven (hologrammen, buskruit etc) doet deeltje 2 die effort niet eens meer. Het is gewoon popcornvermaak met een A-cast en slicke regie. Prima voor de aankomende zomermaanden.

Now You See Me 2 draait vanaf donderdag 9 juni in de bioscoop.