Niemand in de Stad openingsfilm Nederlands Film Festival 2018

 

Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Niemand in de Stad, naar de gelijknamige roman van Philip Huff, beleeft op donderdag 27 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg Utrecht.

In Niemand in de Stad worden drie vrienden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen ze los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken Matt (Jonas Smulders), Jacob (Chris Peters) en Philip (Minne Koole) wie ze werkelijk zijn.

Regisseur Michiel van Erp is vooral bekend geworden door documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH17: het Verdriet van Nederland. Van Erp over zijn eerste speelfilm: ‘Ik ben zeer vereerd dat mijn debuutfilm openingsfilm van NFF is geworden. Dit is mijn eerste dramaproject na de serie Ramses en we hebben er met bloed, zweet en tranen aan gewerkt. Ik ben trots op het resultaat. Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.’

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober 2018.

Vind ons: