Nicholas Hoult speelt Salinger in biopic

Catcher In The Rye is misschien wel het beste boek ooit geschreven, al zal dat natuurlijk een smaakding zijn. Feit is dat het boek al jarenlang zeer populair is, net als haar schrijver J.D. Salinger was tot zijn dood in 2010. De schrijver leidde een teruggetrokken bestaan nadat Catcher In The Rye een enorm succes werd – Salinger had geen trek in alle aandacht en leefde een simpel bestaan in zijn huisje in de bossen van New Hampshire, tot aan zijn dood.

salinger huis

In 2013 kwam er al een documentaire uit met veel interviews, nieuwe beelden en de onthulling over nooit verschenen boeken. Op basis van dat verhaal heeft Danny Strong (schrijver van onder andere The Hunger Games) een script geschreven over Salingers leven: vanaf zijn jeugd, tot zijn tijd in het leger (waar hij zijn magnum opus schreef) en zijn teruggetrokken bestaan erna. De biopic zal Rebel In The Rye gaan heten. Eigenlijk gaat dit wederom tegen alles in waar Salinger voor stond: hij was erg teleurgesteld in de literaire wereld die zich volgens hem liet leiden door media-aandacht. Maar toch zijn we met z’n allen nog niet klaar met Salingers leven, juist door zijn haast mythische isolement, dat ervoor zorgde dat er bijna iedere dag wel mensen voor zijn erf stonden om een glimp van de schrijver op te vangen.

De hoofdrol zal ingevuld worden door Nicholas Hoult, die we laatst nog een glansrol zagen vertolken in Mad Max Fury Road. Wanneer Rebel In The Rye verschijnt is voorlopig nog onduidelijk.

Vind ons: