Now Reading:

#NFF2016: Gebroeders Dardenne en voorpremière La Fille Inconnue

#NFF2016: Gebroeders Dardenne en voorpremière La Fille Inconnue

 

Over ruim een maand is het alweer tijd voor het Nederlands Filmfestival. Cine is er uiteraard bij om verslag voor je te doen, maar tot die tijd zullen we ook aandacht besteden aan films die tijdens NFF2016 draaien – zodat je voldoende tijd hebt om je persoonlijke bioscoop-planning te maken.

Als een mooie verrassing heeft de organisatie de gebroeders Dardenne naar Utrecht weten te halen. De filmmakers zullen deelnemen aan de conferentie voor een uitgebreid interview – waarbij iedere filmliefhebber een persoonlijk kijkje in hun werkwijze kan krijgen. Maar daarnaast gaan we tijdens het Filmfestival ook hun laatste film La Fille Inconnue zien.

Na de première op het filmfestival van Cannes (waar veel van hun films in de hoofdcompetitie draaiden) besloten de tweevoudig Gouden Palm-winnaars La Fille Inconnue nader onder de loep te nemen. Deze film draait daarom ook op het Nederlands Film Festival, als speciale voorpremière.

De opkomende ster van de Franse cinema, Adéle Haenael, speelt Jenny: een betrokken jonge huisarts uit een plaatsje bij Luik. Als op een dag bij Jenny de bel gaat, doet ze niet open. De volgende dag blijkt er een dood meisje te zijn gevonden in de rivier;  het meisje dat hulp zocht aan Jenny’s deur. De huisarts kan de gedachte niet van zich afzetten dat zij misschien schuld heeft. Als boetedoening probeert ze de identiteit van het meisje te achterhalen, zodat ze niet anoniem begraven wordt. La Fille Inconnue is een sociaal-realistisch drama waarin een stoere jonge vrouw per se een zaak wil rechtzetten. De film draait op 22 september tijdens NFF2016.

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.