NFF2015 dag 6: Klem

 

Klem is een korte film die onderdeel is van de Filmfestival-programma dat zich richt op die categorie, en dan met name premieres. De film van regisseur Mathijs Geijskes is een opvallend verhaal van twee mensen die op z’n kop hangen in hun eigen auto na een ongeluk en juist door die situatie (de man zit muurvast) met elkaar gaan praten en erachter komen dat hun relatie niet meer is wat het is geweest.

Een grappig gevonden uitgangspunt voor een korte film. Al had het ook mogelijk geweest om er een speelfilm van te maken. Dat een film die zich richt op de spanningen binnen menselijke relaties zich kan afspelen op één locatie bewees Carnage wel – en toen ik las over Klem moest ik daar dan ook aan denken. Het niveau van die film wordt niet gehaald, wat niet meer dan logisch is, maar Klem is wel degelijk een goed geslaagd project.

De hoofdrollen in Klem worden gespeeld door Peter Blok (Zwartboek, Penoza) en Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen, Alles is Familie). Klem is grappig, mooi gefilmd met warme kleuren en met een duidelijk talent voor compositie.

Klem zien? De film is morgen (29 september) nog te zien tijdens het NFF.

Vind ons: