De zondag was als vanouds een drukke dag op het Filmfestival, ook omdat het (net als zaterdag) zonnig weer was trokken veel mensen naar de Utrechtse binnenstad en doken tijdens de spaarzame wolken een bioscoop in.

Dag 5 van het Filmfestival had onder andere twee topfilms geprogrammeerd staan: Schneider vs Bax (genomineerd voor Gouden Kalf voor Beste Film) en Paradise Suite (de Nederlandse inzending voor de Oscars, waarover je later deze week nog veel meer leest op Cine).

schneider vs bax review

Regisseur Alex van Warmerdam heeft met Schneider vs Bax wederom een pareltje in handen. Na het veelbesproken Borgman is het een film die een grotere groep zal aanspreken – maar ondanks dat is het rauwe randje niet verdwenen. Een heuse western in de polder zo zien we in Schneider vs Bax ontstaan, waar twee mannen elkaar opjagen tussen het riet en door ondiepe sloten terwijl er een vakantiehuisje als een baken middenin staat – vol met vreemde karakters en uitspattingen.

Over Schneider vs Bax schreven we eerder dit jaar al en we zijn onverminderd positief, net als de rest van het publiek dat op zondag de film uit had gekozen. Wat ons betreft dus een serieuze kanshebber voor dat Gouden Kalf.

Lees de review hier: Schneider vs Bax review